De hitte stylingtools.

De hitte stylingtools.

Stylingtools helpen je om je haar in een model te brengen die je niet voor mogelijk hield. Helaas zijn deze tools helemaal niet goed voor ons haar, de hoge temperaturen beschadigen ons haar alleen maar. Gelukkig bestaat er zoiets als heat protecting voor je haar.

Dit zijn producten die je zelf in het haar aanbrengt, vervolgens zorgen de speciale formules die zich in het product bevinden ervoor dat er een soort beschermlaag om de haarschacht wordt gevormd, zodat je haar beter beschermt is tegen de hitte van de stylingtools.

De heat protectants zijn verkrijgbaar in verschillende soorten producten, namelijk;

Heat protecting serum

Heat protecting oil

Heat protecting spray

Heat protecting mousse

Het heat protecting serum.

Je kunt serums aanbrengen in zowel vochtig als droog haar, maar ik raad aan dit altijd in droog haar te doen. Op deze manier wordt je haar beter beschermd tegen de hitte van de stylingtools. Breng je het serum aan in nat haar, dan doe je dit voor het föhnen van je haar. Ook heeft dit serum een aantal voordelen, namelijk; je haar wordt er enorm zacht van, hierdoor is het ook makkelijker te borstelen en het geeft je haar meer glans.

De heat protecting oil.

Een heat protecting oil wordt vaak aangebracht in nat haar, Het grootste verschil met een serum is dan ook dat olie je haar van binnenuit voedt en beschermt en een serum een bescherm laagje om je haren heen legt. De bescherming van olie is echter hierdoor wel iets minder effectief. Ik raad dus aan olie alleen te gebruiken wanneer je besluit je haren te föhnen. Één tip, gebruik niet te veel olie! Je haar wordt hier snel onwijs vet van. Uiteraard heeft olie ook een aantal voordelen, namelijk; je haar wordt er lekker glad van, het geeft een mooie glans en je haar wordt gevoed.

De heat protecting spray.

Een spray is bijna het zelfde als een serum, alleen biedt een spray vaak nog extra verzorging. Tijdens het gebruiken van je stylingtools kan er zo nu en dan een beetje damp van je haar af komen. Hier hoef je niet van te schrikken, dit is namelijk de verdamping van de spray. Uiteraard heeft ook een spray weer zijn voordelen, namelijk; je haar wordt er erg glad en zacht van, je haar wordt zorgvuldig beschermd. beschermd.

De heat protecting mousse.

De heat protecting mousse kun je het best in vochtig haar aanbrengen. Mousse beschermt je haar perfect tegen de warmte van een föhn. Ga je hierna nog aan de slag met één van je stylingtools, gebruik dan nog een spray of een serum. Mousse biedt namelijk niet genoeg kracht om jou nog een ronde te bescherming. Wel heeft ook mousse een voordeel, het geeft je haar namelijk onwijs veel volume.

Zoals jullie hebben gelezen zijn er een aantal verschillende heat protectors, met elk zijn eigen voordeel. Wat geschikt is voor jou hangt af van het gewenste resultaat. Probeer wel veelvuldig gebruik van hitte stylingtools te vermijden. Als je hitte stylingtools dagelijks gebruikt, zal je haar dit afstoten en biedt het dus geen bescherming meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *