Het verschil tussen synthetisch haar en human hair.

Je kan kiezen tussen synthetisch haar of 100% human hair. Human hair kun je ook weer onder verdelen in verschillende soorten haar, namelijk Virgin Hair, Remy Hair en Non-Remy Hair. Om een goede keuze te maken is het misschien wel belangrijk om het verschil te weten tussen de soorten extensions.

Synthetische haren.

Synthetisch haar is gemaakt van kunststof vezels en zijn in verschillende kleuren en soorten te verkrijgen, van stijlhaar tot aan allerlei type krullen. Omdat het haar kunststof vezels betreft kan je het synthetische haar niet met hitte stijlen of krullen. Het haar zal dan namelijk gaan smelten. Ook verven van het synthetische haar is uitgesloten. Synthetisch haar voelt stug aan vergeleken met Human Hair en het glanst iets meer. Na een aantal keer dragen zal deze glans verdwijnen en word het een beetje pluizig. Synthetisch haar is dan ook niet geschikt als je van dagelijkse haarverlenging wilt genieten. Indien je de extensions niet dagelijks gaat dragen, maar echt beperkt tot een aantal keren in de maand, kan je veel plezier hebben van je synthetische extensions.

Door het ontstaan van nieuwe technologieën worden er steeds meer synthetische haren geïntroduceerd die hitte kan weerstaan tot op zeker hoogte, vaak tot 160 graden Celsius.

Human Hair extensions.

Human Hair extensions zijn de eerste keus van professionele stylisten. Dit haar kan zowel gekleurd en gestijld worden. Net als het synthetische haar is real human hair verkrijgbaar in allerlei modellen en lengtes. Human Hair extensions kosten minimaal €100. Ben je van plan de extensions dagelijks te dragen dan heb je dus veel meer aan human hair. Er van uitgaande dat je de extensions dagelijks gaat dragen en niet te vaak krult of stijlt, dan gaan de real hair extensions gemiddeld 4 tot 12 maanden mee. Hoe minder vaak je ze krult/stijlt, hoe langer ze mee gaan. Goede verzorging is echter een “must”. De levensduur ligt ook aan de kwaliteit van het haar.

Bij Human Hair bestaat er een verschil tussen Remy, Non-Remy en Virgin Hair.

Remy Hair.

Remy Hair is lichtelijk bewerkt met chemicaliën en hebben haarschubben in 1 richting. REMY betekent dat de haarschubben allemaal in één richting gaan. Remy haar wordt aan de weft vastgenaaid  waarbij alle haarschubben in de natuurlijke richting liggen zoals je eigen haar. Dit voorkomt klitten. De aanschafprijs van Remy hair ligt dan ook hoger dan die van Non-Remy Hair.

Non-Remy Hair

Zwaar bewerkt met chemicaliën en hebben geen haarschubben in 1 richting. De meerderheid van de Real Human Hair dat hedendaags wordt verkocht is Non-Remy haar. Het is namelijk heel moeilijk om ervoor te zorgen dat alle haartjes nog in dezelfde richting liggen door het hele proces heen, vanaf het moment dat de donor het haar afstaat, het tussentijds wassen tot aan het vastnaaien van het haar aan de weft. Om te compenseren dat niet elke haarstreng in dezelfde richting ligt worden de extensions in het fabriek door een “zuurbad” gehaald , om de volledige cuticula (buitenste laag van het haar) te verwijderen. Na de cuticula verwijderingsproces wordt het haar gedoopt in siliconen om het haar weer glanzend te maken. Na een paar shampoo beurten zal de siliconenlaag langzaam weer verdwijnen. Daarom is goede verzorging heel belangrijk om zolang mogelijk van de extensions te kunnen genieten.

Virgin Hair

Virgin Hair is niet bewerkt met chemicaliën en heeft haarschubben in 1 richting. Virgin Hair is onbehandeld haar en is vrij van chemicaliën, is niet eerder is geverfd, gebleekt of relaxed enz. Virgin Hair is de beste en hoogste kwaliteit van haar op de markt. Virgin Hair is afkomstig van één donor. Het haar wordt vastgebonden  in een paardenstaart en daarna afgeknipt. De reden dat het haar op deze wijze wordt afgeknipt is zodat de haarschubben in één richting (Remy) komen te liggen. Omdat het haar van 1 persoon afkomstig is, is een haar bundel dan ook nooit meer dan 115 gram haar.

Indien een verkoper wel bundels verkoopt van meer dan 115 gram, is de kans heel groot dat er synthetische haartjes of andere vezels tussen de haartjes zijn vastgenaaid aan de baan.