zilvershampoo

Zilvershampoo en Hairextensions

Wat is zilvershampoo eigenlijk? Zilvershampoo kun je herkennen aan de bijzondere kleur. Een blauw-paarse shampoo die je kunt gebruiken om de gelige gloed (geelpigmenten) uit je haar te krijgen. Vaak wordt zilvershampoo gelinkt aan ouderen met grijs of wit haar. Grijs of wit haar met een wat paarsige gloed. Dit is zonder meer het resultaat van een iets te lang ingetrokken zilvershampoo. We zien tegenwoordig steeds vaker dat ook blonde dames deze shampoo hebben gevonden om een assige gloed over het haar te krijgen.

BESTEL HIER JE ASH BLONDE HAIREXTENSIONS

De kleur van zilvershampoo is best typisch. Zilvershampoo heeft een paars/blauwe kleur die op de kleurenkaart tegenover geel ligt. Dus als je de zilvershampoo op geelblond haar aanbrengt, onttrek je de warme gloed uit het haar. Het kan ook zijn dat je haar een groenige  gloed heeft gekregen (door bijvoorbeeld zwemmen in chloor en ook sommige shampoos kunnen dit helaas teweegbrengen) dan moet je daar een rood-pigment tegenover zetten om de kleur weer in balans te brengen. Hoe je dit zonder verf en gewoon thuis kunt doen vindt je hierà Link Ketchup

Als jouw natuurlijke haar veel warmte heeft of je kleurring te warm (of oranje…) is uitgevallen, kan zilvershampoo enigszins uitkomst bieden. Diverse merken verkopen zilvershampoo. We raden wel altijd aan om niet eigen merk zilvershampoo van de drogist te kopen maar echt een kappersmerk zoals Keune. Dit omdat deze shampoos kunnen veroorzaken dat je haar of je extensions niet de juiste kleur krijgen.

bestel hier je zilvershampoo zilvershampoo-hairextensions

Kan je eigen haar of je hairextensions paars worden van zilvershampoo?

Of jouw haar paars wordt van zilvershampoo hangt af van de kleur van je haar en hoe gezond het is. Heb je heel lichtblond haar, dan raden we af om de zilvershampoo langer dan 10 minuten te laten intrekken. Lichtblond en met name (vaak) geblondeerd haar is poreuzer en de paarse kleur kan snel doorslaan in je punten.

Je kunt de werking zien als een hol buisje waar je een gekleurde vloeistof over giet. Als het buisje gesloten is, zal de kleur er niet inlopen. Maar als het kleine gaatjes bevat, is de kans groot dat de kleur erin loopt. Zo werkt dat ook met haar. Het is wel vaak een kwestie van uitproberen. Doe dit dan ook altijd op een klein plukje voordat je heel je haar ermee gaat wassen.

BESTEL HIER JE ASH BLONDE HAIREXTENSIONS

Is zilvershampoo slechter dan gewone shampoo?

Het gebruik van zilvershampoo is niet per definitie slecht of schadelijk. Het bevat geen agressieve bestanddelen, maar de meeste zilvershampoos bevatten niet de voeding die andere goede shampoos wel bevatten waardoor je haar droger kan aanvoelen dan je gewend bent. Was je haar/hairextensions daarom na de behandeling met zilvershampoo nogmaals met een goed voedende shampoo en daarna een goed haarmasker om dit te compenseren. Je kan ook de de Keune Silver Reflex Conditioner gebruiken om het haar extra te voeden.

Hoe krijg je die eventuele paarse gloed eruit!

paarse-gloed-zilvershampoo

Helaas kan het gebeuren dat de zilvershampoo te lang op je haar/hairextensions is ingetrokken. Geen nood! Het is een proces maar je krijgt het er altijd weer uit! Je haar/hairextensions wassen met gewone shampoo is normaal gesproken voldoende. Is de paarse gloed daarna nog niet weg? Probeer het dan nog een aantal keer. Je kunt er ook voor kiezen om het haar met een anti-roos shampoo te wassen. Let op: Dit is wel een agressieve shampoo waar je haar droog van kan worden, dus pas op met intensief gebruik hiervan.

De meeste anti-roos shampoos staan erom bekend dat het kleuren kan onttrekken uit je haar. Het werkt niet als een echte ontkleuring, maar vervaagd meer de kleur van je geverfde haar. Ook na het gebruik van anti-roos shampoo op je haar/hairextensions is het belangrijk een goede verzorging te gebruiken. Denk daarbij aan een goed masker en daarna een lekkere serum.

Wat als mijn haarkleur warm blijft?

zilvvershampoo

Ook al werkt zilvershampoo goed om geel-tinten aan je haar te onttrekken, dit is wel maar tot op zekere hoogte. Als je echt heel veel warmte in je haar hebt dan kun je met zilvershampoo heel ver komen maar op een gegeven moment kom je niet verder helaas. Dit kan het resultaat zijn omdat je haar eerder donkerder is gekleurd, of omdat je van nature veel warmte in je haar hebt. Bijvoorbeeld; Heb je van nature goudblond haar, dan zal je met zilvershampoo nooit echt matblond worden.

Kan ik mijn haar ook oplichten met zilvershampoo?

Nee, wel is het zo dat doordat de gele tinten er uit worden gehaald dat het wat witter wordt, en daardoor lichter lijkt. Maar zilvershampoo bevat geen peroxide en is dus niet een manier om je haar mee te bleken of op te lichten.

Wat is het beste merk zilvershampoo?

Dat is heel persoonlijk. Sommigen zijn tevreden met drogist-eigen merk shampoo, anderen gaan liever voor een bekend merk. Zelf gebruiken wij de zilvershampoo van Keune of de zilvershampoo van Maria-Nila. Deze zijn over het algemeen alleen te koop bij kapsalons. Deze shampoos leggen niet een laagje om het haar en hebben wel de benodigde verzorging. We raden dus eigenlijk altijd aan om een erkend merk zoals de Keune Silver Reflex shampoo te gebruiken op hairextensions van Glamour Your Hair.

Hoe lang moet de zilvershampoo intrekken?

Zoals we eerder al aangaven hangt dat af van de kleur en de staat van je haar. De inwerktijd is op heel licht haar korter dan wanneer je donker bond bent. Probeer het vooral eerst uit op een klein plukje haar/extension. Als je daadwerkelijk het hele haar gaat behandelen raden we altijd aan om het een aantal keer kort in te laten trekken in plaats van 1 keer lang!! Het kan zijn dat je haar na een aantal keer met zilvershampoo wassen toch die paarsige gloed krijgt. Dat is een teken om of voorlopig niet meer te gebruiken of de inwerktijd in te korten.

BESTEL HIER JE ASH BLONDE HAIREXTENSIONS

Hoe vaak kan ik een zilvershampoo gebruiken?

We raden aan om het haar 1 keer in de week met zilvershampoo te gebruiken. Als je het op de hairextensions gebruikt dan raden we aan het om de 2 wasbeurten te gebruiken.  Dit omdat er geen voeding in de shampoo zit en daardoor jouw haar of de hairextensions kunnen uitdrogen en dan alsnog de paarse gloed kunnen veroorzaken.

Tot zover onze adviezen. Wij zijn geen haar-specialisten of kapsters , en bovenstaande tips zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen. Mocht je nog vragen hebben over dit advies? Stuur ons dan een e-mail: info@glamouryourhair.nl.

bestel hier je verzorgingsproducten voor je hairextensions!