Clip in extensions bevestigen; stappenplan

Bevestig je extensions eenvoudig en gemakkelijk met het onderstaande stappenplan. Toch nog hulp nodig? Bekijk ook onze video voor het bevestigen van je extensions!

Zo bevestig je clip-in extensions in 5 eenvoudige stappen.

Stap 1: Was en borstel je haar

Begin met het wassen van je haar met shampoo en conditioner. Laat je haar aan de lucht drogen of gebruik een föhn. Borstel je haar grondig door om eventuele klitten te verwijderen. Verdeel je haar in secties door het met een kam te scheiden. Dit zorgt ervoor dat de extensions gemakkelijker te bevestigen zijn.

Stap 2: Het maken van secties

Onderin in je nek maak je de eerste sectie door een horizontale scheiding te maken. De rest van je haar kun je even vastzetten in een klem. Heb je glad of fijn haar? Dan kun je het beste de aanzet even licht touperen of een volumepoeder zodat je haar wat stugger wordt. Zo hebben de clips meer houvast en blijven ze gegarandeerd een de hele dag mooi zitten.

Stap 3: Bevestig de baan met drie en vier clips

Begin met de baan met 3 clips. Open de clipjes van de extensions en clip hem vast in de onderste laag van je haar zo dicht mogelijk tegen je aanzet. Maak vervolgens 1 a 2 centimeter boven de eerste geplaatste baan een scheiding en bevestig de tweede baan met 3 clips. Maak hierboven een scheiding van oor tot oor en bevestig de baan met 4 clips.

Stap 4: De smalle 2 en 1 clips

Met deze banen laat je het natuurlijk overlopen en voeg je volume toe aan de zijkant van je haar. Maak aan de zijkant van je hoofd, ongeveer 2cm boven je oor een horizontale scheiding en bevestig de 2 clips banen. De banen met één clipje zet je zo dicht mogelijk boven de 2 clips zodat deze niet zichtbaar zijn.

Stap 5: Blend en style je haar

Borstel je haar goed door om de extensions te blenden met je eigen haar. Gebruik een stijltang, krultang of föhn om de gewenste look te creëren. Voeg haaraccessoires toe om je nieuwe, vollere kapsel verder te stylen.

En Onthoud… Oefening baart kunst! Net als bij alle eerste keren zal het plaatsen van de extensions om wat oefening vragen. Toch nog wat hulp nodig? Bekijk ook ons filmpje! Met deze uitgebreide uitleg kun je je clip-in hairextensions gemakkelijk en professioneel bevestigen en onderhouden, voor een volle, natuurlijke look die lang meegaat!