10 simpele tips om jouw kroeshaar bij te houden!

tips-voor-kroeshaar

Misschien herken je het wel. Je haar zit niet zoals normaal en voelt zeker niet goed aan. Het koude weer werkt helaas ook niet mee. Je hebt van alles geprobeerd maar je merkt hier weinig verschil van.
Probeer de 10 simpele tips om jouw kroes haar bij te houden hieronder en laat jouw haar weer tot leven komen!

Merk je dat je haar een stuk droger aanvoelt elke ochtend? Dat komt misschien doordat je slaapt op een katoenen kussenhoes. Katoen zorgt ervoor dat je haar al zijn hydratatie verliest. Probeer een satijnen kussensloop. Niet alleen goed voor je haar maar ook nog eens voor je huid! Een satijnen kussensloop voelt ook nog lekker verkoelend op je huid.
Probeer voor het slapen gaan je haar eens omhoog te steken in een losse staart. Dit noem je een ‘pineapple’ en nee ik bedoel niet de fruitsoort. Zo zorg je ervoor dat je alleen aan de onderkant van je haar slaapt. Door in een pineapple te slapen creëer je ook nog eens volume voor de volgende dag. Zodra je het los maakt de volgende ochtend zal het een beetje omhoog staan. Probeer het een beetje in model te brengen door het door elkaar te schudden. Een beetje leave-in erin sprayen and that’s it. Je bent klaar voor de dag!

Tip 2: Uitkammen
Heb je je haar weleens droog uit proberen te kammen? Ja, ik heb die fout ook een aantal keren zitten maken. Ik lees vaak dat je je haar niet moet uitkammen als het nat is, wij dames met kroeshaar, kunnen helaas niet anders. Je haar uitkammen terwijl het droog is zorgt ervoor dat je haar afbreekt en het kost nog eens ontzettend veel moeite en tijd. Uiteindelijk blijf je over met een uitgekamde bos waar je helemaal niks mee kunt.
Wat ik elke wasbeurt toepas is het uitkammen van mijn haar in de douche. Ik begin met vrij veel conditioner in mijn haar. vervolgens probeer ik de klitten heel rustig met mijn vingers uit elkaar te halen. Het lukt me soms al na deze stappen gedaan te hebben klaar te zijn. Toch zijn er een aantal keren dat mijn haar niet mee wilt werken. Bij die keren pak ik mijn houten wijde tanden kam erbij. Het zwaar geschut die ik als laatst gebruik. Ik begin onderaan en werk mezelf rustig omhoog. Ik doe dit altijd met een conditioner in mijn haar.
Blijf uit de buurt van borstels!

Tip 3: Wassen
Je haren wassen is voor mij het aller lekkerst. Omdat ik mijn haar maar 1x in de week was is dit het moment dat ik ‘opnieuw kan beginnen’. Mijn haar laat ik de eerste 3/4 dagen los maar daarna merk ik dat het al gauw weer in een knotje gaat. En zoals je weet is het dan al gedaan. Ik kan mijn haar niet meer los dragen. Mijn wasbeurt blaast dus weer nieuw leven in het haar. Het wassen van kroeshaar doe je echt niet elke dag. Probeer het steeds te verminderen in het begin zal dit heel moeilijk zijn.
Koud douchen. Dit is een stap die ikzelf elke keer weer uitstel. Hoewel het niet iets is waar je naar uitkijkt is het wel iets wat je een stapje verder brengt. Je haren was je eerst warm zodat de schubben van je haren open gaan staan. Vervolgens doe je je routine in de douche en om die hydratatie vast te houden sluit je de schubben weer met koud water. Heel simpel, toch wel lastig.

Tip 4: Deep Conditioner
Dit is misschien wel het belangrijkste wat ik iedereen als eerst zou aanraden. Deep conditioner. Bij elke wasbeurt die ik deed gebruikte ik de deep conditioner. Die ervoor zorgt dat je haar gehydrateerd aanvoelt en is. Probeer dit zeker niet over te slaan. Nadat ik mijn haar gewassen heb smeer ik er veel deep conditioner in. Dit doe ik vervolgens in een knotje. Je pakt een douchekap en doet het om je haren heen. (ik doe er altijd 3 op elkaar). Het is namelijk de bedoeling dat je de warmte van je hoofdhuid niet verliest. Dit zorgt ervoor dat de schubben van je haar opengaan. De deep conditioner kan dan goed in trekken. Zo haal je meer uit je deep conditioner routine. Probeer dit altijd zo lang mogelijk in je haren te laten zitten.

kroes-haar

Tip 5: Hittestylingtools
Kroeshaar is ontzettend droog van zichzelf. Het stijlen en krullen van je haar zorgt ervoor dat je je eigen haar uitdroogt. Probeer je haar daarom voor het stijlen ontzettend goed te verzorgen. Tijdens het stijlen van je haar is het belangrijk om een heatprotector te gebruiken en er niet al te vaak overeen te gaan met een hoge temperatuur. Zelf stijl ik mijn haar 1 x per jaar en zelfs dat sla ik graag over.

Tip 6: Los haar
Wist je dat het juist beter is voor je haar om het vast te doen? Zo blijft je haar namelijk bij elkaar en gaat het niet individueel de strijd aan met de wind, regen etc. Wel is het belangrijk om het niet op dezelfde punt steeds weer strak te bevestigen.
Dit kan er namelijk voor zorgen dat het haar op dat punt dunner word en vervolgens afbreekt.

Tip 7: No-poo
De naam zegt het al. Geen shampoo zal ook zeker verschil gaan maken. Zelf heb ik dit nog niet gedaan maar ben het zeker van plan. Je kunt je shampoo inruilen voor een cleansing conditioner. Deze cleansing conditioner schuimt niet en zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën van je eigen haar niet weg gestript worden.

Tip 8: Water
Ik denk dat iedereen wel weet dat het ontzettend belangrijk is om ongeveer 1,5 liter water te drinken op een dag. Water hydrateert je haar maar ook je huid van binnen uit. Zo zal je merken dat je na een aantal maanden veel sterker voelende haar hebt. Ik snap dat het moeilijk is om zoveel water op een dag binnen te krijgen als er ook cola is. Voor mij werkt het om uit een fles te drinken. Zo weet ik dat ik vier van die flessen moet drinken om aan de totale 2 liter te komen.

Tip 9: Oliën
Probeer meer oliën toe te toevoegen aan je routine. Olie zorgt er natuurlijk voor dat je haar vettiger word. Dit is natuurlijk de bedoeling voor kroeshaar omdat het haar extreem droog is. Goede (natuurlijke) haar hydraterende producten zijn shea butter, koksnootolie, black castor olie etc.
Bekijk welke jou bevalt.

Tip 10: Loc methode
De Loc methode is er om ervoor te zorgen dat je het beste uit je haar kunt halen. Zo zorgt de Loc methode voor genoeg hydratatie en het behouden hiervan. De methode bestaat uit 3 stappen die je het beste op volgorde kunt gebruiken.
Stap 1 liquid: De liquid word vaak Leave in genoemd. Dit doe je meteen nadat je je haar gewassen hebt en klaar bent om het in model te brengen.
Stap 2 Oil: Zoals de naam al een beetje verklapt is dit een olie geheel naar keuze. Je kunt de bovenstaande oliën hier zeker voor gebruiken. De olie sealt het product wat je hiervoor in je haren hebt gedaan. De olie is ook goed voor je hoofdhuid en zorgt ervoor dat je haar een gezonde gloed krijgt.
Stap 3 Cream: De cream is meestal een dikke crème of een gel om het af te sluiten. Dit moet ervoor zorgen dat het haar langer in model blijft zitten.
Dit waren ze dan eindelijk. De 10 tips om je haren iets meer levender te maken. De meeste tips gebruik ikzelf ook al te graag en merk dat er wel degelijk verschil in komt te zitten.
Welke tips ben jij van plan over te nemen? Ik hoor het graag hieronder!

2 reacties op “10 simpele tips om jouw kroeshaar bij te houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons