6 Haarfabels die jij waarschijnlijk geloofde..

Haarfabels die je haar sneller zouden laten groeien.

Je wilt je haar sneller laten groeien.. Hoe doe je dat..? Probeer je contact te leggen met je innerlijke Rapunzel? Ja, mensen doen het! Of misschien toch die pillen? Voordat je veel geld gaat uitgeven aan deze onzin, lees hier informatie over 6 haarfabels over haargroei…

“Je haar regelmatig knippen zorgt ervoor dat het sneller groeit “

Nieuw haar heeft een puntig puntje. Als dit puntje geknipt wordt, wordt deze stomp daardoor lijkt het haar dikker. Dit is voor veel meiden een teken dat het gezonder oogt en denken dan dat het sneller gaat groeien. Het knippen van je punten gaat er dus niet voor zorgen dat het sneller gaat groeien, wel zorg je er voor dat de dode punten niet je haar droog laten lijken. Wil je toch zorgen dat het misschien wat sneller groeit? Zorg dan voor een proteïnerijk dieet (je haar bestaat voor het grootste deel uit proteïne).

gezond-haar-knippen

“Als je een grijze haar uit je hoofd trekt, komen er 2 voor in de plaats“

Onzin natuurlijk! Als je 1 haar uit je hoofd trekt, komt er ook 1 weer terug. Het is simpelweg onmogelijk om meer dan 1 haar uit het haarzakje te laten groeien.

grijs-haar

“Vis olie stimuleert de haargroei”

Er wordt gezegd dat de vette ingrediënten in dit goedje voor haargroei zorgt. Dat is wat de ene studie zegt. Maar er is gebleken dat de “omega -6” in deze pillen het werkende ingrediënt is als het om het stimuleren van haargroei gaat. Deze omega-6 zit ook in jouw normale vlees en groente gerechten en het is daardoor echt niet nodig om deze supplementen erbij te slikken.

visolie-voor-je-haar

“Stress kan er voor zorgen dat je in 1 nacht grijs kunt worden”

Jouw haar kleur groeit vanuit de wortel van je haar en verandert niet zodra het uit de wortel is gekomen. En daar veranderd een stressvolle rotdag echt niets aan. Het is wel zo dat te veel (langdurige) stress ervoor kan zorgen dat je last van haaruitval krijgt. En het kan zorgen dat je vroegtijdig grijs kunt worden als je hier al erfelijk belast mee bent. Dit erfelijke dingetje is de hoofdoorzaak van hoe grijs je wordt. Maar ook omgeving kan hier aan meedragen. Bijvoorbeeld roken kan ervoor zorgen dat je sneller grijs wordt.

“Als je je haar 100 keer borstelt voordat je naar bed gaat s ’avonds groeit je haar sneller en krijg je een vollere bos”

Nou we weten inmiddels hoop ik allemaal dat het borstelen juist je haar kan beschadigen. Haar is net als elke andere vezel, denk daarbij aan wol, gevoelig voor dragen en gebruiken. Het kan voorkomen dat het bij vaak behandelen kapot kan gaan (zoals je wollen trui ;)).

De frictie die ontstaat met het borstelen, kan er voor zorgen dat je haar extreem breekbaar wordt en kapot zal gaan. Teveel wassen en kleuren helpen hier natuurlijk ook niet bij. Een tip om er voor te zorgen dat het borstelen zo min mogelijk schade aan te laten richten, raden wij altijd aan een tangle teaser te gebruiken.

haar borstellen

Last but not least; “Scheren en harsen zorgen ervoor dat je lichaamhaartjes dikker terug groeien”

Ja, ook mijn moeder heeft mij hiermee in de maling genomen en ervoor gezorgd dat ik pas op mijn 14e mijn benen ging scheren! #truestory. Scheren veranderd niets aan hoe snel of dik je haar terug groeit. Scheren zorgt ervoor dat het bovenste stukje van je haartjes er stomp weer uitgroeien. Zelfde verhaal als met je haar vaker knippen.. Daardoor LIJKT het dikker, maar in werkelijkheid is er niets veranderd aan het haartje.

Nu mag je nog even zonder scheren de deur uit, maar zodra de rokjes aankunnen zullen we toch weer aan de slag moeten!

haarfabels-haar scheren en harsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons