De Clip & Flip kan op twee manieren geplaatst worden: als een clip in één baan en als een Wire Hair. Beide manieren kunnen ook gecombineerd worden.

Bevestigen als Wire Hair extensions

Stap 1: Plaats bepalen van de Clip & Flip

Wanneer je het draadje op de juiste maat wilt afstellen plaats je het draad ongeveer 2 á 3 centimeter van je haargrens. Dit kan natuurlijk per persoon verschillen, het ligt er maar net aan wat jij het prettigst vindt. Het draadje is juist afgesteld wanneer de Clip & Flip net op de bolling van je hoofd valt.

Stap 2:  Afstellen van het draadje

Trek voorzichtig aan het uitstekende draadje zodat je het op de maat van je hoofd kunt stellen. Verstel het draadje een aantal keer zodat je weet wat prettig voelt op je hoofd. Het belangrijkste is dat het voor jou stevig aanvoelt. 

Stap 3: Vastknijpen ringetje

Nu je de maat van de extensions hebt bepaalt, haal je de extensions voorzichtig uit je haar en zorg dat je het draadje niet meer verschuift. Knijp het ringetje stevig vast met een tang. Met het draadje op de juiste plek trek je de baan voorzichtig over de bolling van je achterhoofd.

Stap 4: Je eigen haar over het draad

Met een puntkam kun je voorzichtig je eigen haar over rand van het Wire Hair trekken. Let hierbij op dat je al het haar tot de rand van de Wire Hair extensions eroverheen trekt. Eventueel kun je nu ook de clips aan de zijkanten vastzetten voor extra stevigheid.  Wil je het alleen gebruiken aan het draadje zou je de clips ook van de band af kunnen halen.

Stap 5: Kam je haar

Vergeet niet voorzichtig je haar waar het draadje zit ook te kammen. Dit om te voorkomen dat je het draadje ziet zitten. Je kamt dus als het ware in de richting van het draadje mee. Kam de rest van het haar voorzichtig door en je kunt de deur uit!

Bevestigen als Clip in één baan

Stap 1: Was en borstel je haar

Begin met het wassen van je haar met shampoo en conditioner. Laat je haar aan de lucht drogen of gebruik een föhn. Borstel je haar grondig door om eventuele klitten te verwijderen. Verdeel je haar in secties door het met een kam te scheiden. Dit zorgt ervoor dat de extensions gemakkelijker te bevestigen zijn.

Stap 2: Scheiding van oor tot oor

De clip in één baan wordt bevestigd op het breedste gedeelte van het hoofd. Maak een scheiding van oor tot oor met een puntkam en zet het bovenste gedeelte vast met een klem. Heb je glad of fijn haar? Dan kun je het beste de aanzet even licht touperen of een volumepoeder zodat je haar wat stugger wordt. Zo hebben de clips meer houvast en blijven ze gegarandeerd een de hele dag mooi zitten.

Stap 3: Bevestigen van de baan

Maak alle clips aan de baan open en zet de middelste vast in het midden van de scheiding die je hebt gemaakt. Vervolgens clip je de overige clips ook vast in je haar. Je kunt nu de klem loshalen je je haar eroverheen laten vallen.

Stap 4: Blend en style je haar

Borstel je haar goed door om de extensions te blenden met je eigen haar. Gebruik een stijltang, krultang of föhn om de gewenste look te creëren. Voeg haaraccessoires toe om je nieuwe, vollere kapsel verder te stylen.

En Onthoud… Oefening baart kunst! Net als bij alle eerste keren zal het plaatsen van de extensions om wat oefening vragen. Toch nog wat hulp nodig? Bekijk ook ons filmpje! Met deze uitgebreide uitleg kun je je clip-in hairextensions gemakkelijk en professioneel bevestigen en onderhouden, voor een volle, natuurlijke look die lang meegaat!

Help! Mijn clip in één baan past niet…

De band van de clip in één baan worden op één standaard maat gemaakt zodat de band geschikt is voor iedereen. Het kan natuurlijk zijn dat jouw hoofd net wat kleiner is en daardoor de band niet goed op je hoofd past en niet lekker zit. 

No worries! Je kunt de band gewoon op maat knippen zonder dat je schade maakt aan de hairextensions. Ook zie in deze video hoe je het draadje aan de extensions kunt bevestigen. Benieuwd hoe dit werkt? Bekijk de video!