de-kapper-van-je-leven

Hoe kies jij jouw kapper?!

Je haar is jouw persoonlijke visitekaartje. Wanneer het er goed uit ziet, voel je je goed en straal je dit ook uit. Als je een “bad hairday” hebt kan dit ook een omgekeerd effect geven. Maar hoe voorkom je nou een bad hairday en hoe kun je jouw haar er altijd gezond uit laten zien. Het antwoord lijkt simpel, een goede kapper! Maar is het wel zo simpel?!

1. Doe goede research

Tegenwoordig zit in iedere buurt wel een kapper, maar dat wil niet zeggen dat deze kapper ook geschikt is om jou haar te verven, knippen, snijden etc. De enige manier om hier achter te komen, is door middel van research. Vraag bij vrienden, buren en/of familie in de buurt of zij wel is gebruik maken van deze kapper en wat zij ervan vinden. Zoek op het internet naar reviews over deze kapper . Ga is langs bij de kapper en praat met hem/haar, een goede band tussen jou en de kapper is belangrijker dan je denkt. Je moet eerlijk kunnen zijn en durven zeggen wat je vind en hoe jij je haar graag zou willen zien. Geef altijd duidelijk aan wat jij wilt en verwacht.

2. Trek de stoute schoenen aan

Wanneer je iemand op straat ziet lopen met een hele mooi haarkleur of coupe, spreek deze persoon aan en vraag waar hij/zij naar de kapper is geweest. Zo weet jij zeker dat die kapper in ieder geval kan wat jij wilt.

3. Never judge a book by it’s cover

De buitenkant van een kapsalon zegt niet zo veel. Het kan er misschien wat minder aantrekkelijk uit zien, maar wel een steengoede kapper in dienst hebben. Wanneer iemand je een specifieke kapper aanraadt, vraag dan naar hem of haar. Laat je niet weg wimpelen met een verhaal dat hij/zij geen tijd heeft, maar vraag of je kunt wachten en anders of je een afspraak kunt maken met deze persoon.

5. Samenwerking

Het is de bedoeling dat je samenwerkt met je kapper. Hoe duidelijker jij kunt uitleggen wat jouw wensen zijn, hoe beter het resultaat zal zijn. Probeer voorbeelden mee te nemen hoe jij je coupe voor ogen hebt. Laat je wel altijd goed informeren, want misschien staat de coupe die jij uitkiest helemaal niet bij jou. Zorg onderling altijd voor goede communicatie, want eenmaal de schaar er in en je kunt niet meer terug.

6. Je eigen manier

Vaak als je net bij de kapper vandaan komt, ben je heel erg tevreden met bijvoorbeeld de kleur, het model en de manier waarop het geföhnd is. Let op dat je op deze manier niet goed kan zien of er knipfoutjes zijn gemaakt of druipers van de verf. Het is daarom altijd raadzaam om eerst je haar zelf te wassen en te föhnen om goed te kunnen oordelen of je haar wel vakkundig is geknipt of geverfd.

7. Is duur wel altijd beter?

Er wordt wel eens gezegd dat goedkoop duurkoop is. Dit is niet helemaal waar. Een dure kapper hoeft niet altijd een goede kapper te zijn en andersom hoeft een goedkope kapper niet altijd een slechte kapper te zijn. Het gaat er eigenlijk om of er tussentijdse cursussen worden gevolgd. Je kan hier altijd naar vragen. Wanneer er cursussen worden gevolgd, zijn de kappers beter op de hoogte van de nieuwe trends en beheersen zij vaker nieuwe technieken. Over het algemeen zijn kappersketens altijd op de hoogte van de nieuwste technieken.

8. Toch niet helemaal tevreden?

Wanneer je toch nog niet helemaal tevreden bent met je nieuwe kapper, probeer dit dan bespreekbaar te maken. Geef duidelijk aan wat je liever anders had gezien. Het kost meer tijd om weer een nieuwe kapper te vinden dan wanneer je dit met je huidige kapper bespreekt!

Bekijk ook onze 100% Remy Human Hair Extensions eens! Klik hier voor het volledige aanbod.

Een reactie op “De kapper van je leven!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.