Wat kan ik doen tegen de jeuk op mijn hoofdhuid?

Wat kan ik doen tegen deze jeuk op mijn hoofdhuid? Ik wil mijn extensions eigenlijk niet laten verwijderen, maar de jeuk maakt me gek.

Is er iets wat jij kunt doen om deze jeuk te verlichten?

Ja, maar het is erg belangrijk dat je de oorzaak van de jeuk achterhaalt. Als het namelijk gewoon en kwestie is van droogheid en daaropvolgende jeuk, dan raden wij aan om gewoon een vocht inbrengende conditioner direct op de hoofdhuid te gebruiken en die dan eerst uit te spoelen met lauw water en daarna nog eens met koud water.

Als de jeuk hierna echter aanhoudt of als je andere tekenen ziet van irritatie van de hoofdhuid, dan heb je misschien een allergische reactie en zal je naar de dokter moeten en eveneens de extensions waarschijnlijk moeten laten verwijderen. Ook al had je vooraf reeds extensions, toch kan het dan zo zijn dat je nieuwe allergie├źn hebt ontwikkeld in deze tussentijd.

Wat-kan-ik-doen-tegen-de-jeuk-op-mijn-hoofdhuidGeen tekenen van andere irritaties?

Als je echter geen tekenen hebt van andere irritaties en het gebruik van de conditioner de jeuk niet verzacht, dan bestaan er ook altijd nog anti-jeuk geneesmiddelen in vloeibare vorm. Deze zijn meestal te vinden in sproeiflessen en kunnen dus gesprayd worden of je kan een katoenen prop gebruiken om de vloeistof op de hoofdhuid aan te brengen.

Als de jeuk langer dan twee dagen aanhoudt, raden wij wel aan om naar een dokter te gaan. De dokter kan een medicijn voor schrijven of adviseren om de extensions te laten verwijderen.