Wat kan ik doen tegen het klitten van mijn hairextensions?

De meeste vrouwen die voor het eerst hairextensions nemen vinden het best eng om hun haar te wassen, maar door goede verzorging zullen de extensions langer meegaan en er goed uit blijven zien. Om ervoor te zorgen dat de extensions er mooi uit blijven zien en niet te snel gaan klitten is het erg belangrijk om ze op de juiste manier te wassen, stylen en voeden.

Een paar tips over wat je dus beter niet kunt doen;

  • Voorkom zoveel mogelijk aanraking met zout en chloorproducten.
  • Was ALTIJD de haren na het zwemmen, sporten of een bezoek aan de sauna.
  • Draag je haar tijdens het sporten altijd omhoog! Zo voorkom je dat er vuil en zweet in het haar komt dat klitten veroorzaakt.
  • Kam het haar even door voor het slapen gaan.
  • Laat het verven, ontkleuren aan je hairstyliste over.

Hoe vaak moet ik mijn extensions wassen, en hoe?

Het is erg belangrijk om je extensions gemiddeld 1 keer per week te wassen. Kam het haar voor het wassen rustig (baan voor baan) door om het zo klitvrij te maken. Begin aan de onderkant van je haar en werk zo naar boven.

doen

Wanneer je merkt dat je extensions vol komen te zitten met klitten kan je het beste eerst creme-spoeling aanbrengen in je extensions en deze daarna weer goed uitborstelen. Gebruik wel  altijd een goede conditioner! Het haar krijgt namelijk niet de natuurlijke oliën en voeding die jouw eigen haar wel krijgt. Gebruik je geen conditioner dan wordt het haar stijf en loop je een grote kans op gespleten en zelfs gebroken puntjes.

Breng de shampoo rustig aan zodat je geen onnodige klitten maakt. Het beste is om de conditioner 15 tot 30 minuten in te laten werken. Wanneer het haar geverfd of ontkleurd is raden wij aan om dit ongeveer 45 minuten in te laten trekken. Spoel de shampoo en conditioner goed uit! Zo voorkom je klitten.

Hoe kan ik mijn haar het best drogen zonder klitten te veroorzaken?

Om te drogen kun je het beste een handdoek om het hoofd heen slaan. Je kunt het haar ook luchtdrogen. Maar droog het haar absoluut niet door met een handdoek te wrijven! Zo maak je alleen maar klitten.

Het in style brengen van mijn haar.

Voordat je het haar gaat kammen of stijlen, kun je het beste een olie serum in je haar gebruiken. Dit maakt het kammen en stijlen makkelijker en het geeft ook nog eens een mooi, zacht glanzend resultaat. Krullend haar kam je alleen door als het nat is en niet wanneer het dus droog is. Het kammen van droog krullend haar geeft namelijk een sterk pluizig effect.

De haarverlenging kan je in model brengen, net als je eigen haar. Borstel het haar ongeveer 3 keer per dag met een speciale borstel. Borstel het haar niet te hard en borstel het haar altijd met een neerwaartse beweging. Begin van onder en werk naar boven. Zo voorkom je klitten.