8-banen-ombouwen

Verander je 8 banen Clip In naar een 3 banen Clip In!

Eindelijk, je hebt je Clip In Extensions in huis! Nu begint het oefenen, want JA, je moet even een handigheidje erin krijgen. Blijf je het nou lastig vinden om alle 7 of 8 banen te bevestigen in je eigen haren, dan kan het ook makkelijker, maar het is wel een klein klusje! Eerst even het minder goede nieuws. Wanneer je besluit om je extensions op deze manier te gaan bevestigen, vervalt de garantie. Wij mogen de extensions dan niet meer retour nemen. Denk er dus goed over na of de kleur je wel 100% bevalt, de lengte goed is en het gewicht naar je zin is!

Dit artikel gaat nu over de 8 banen Clip In Extensions van Glamour Your Hair. Het kan natuurlijk ook wanneer je Clip In Extensions van een ander merk hebt. Meet dan wel de banen op zodat deze redelijk overeenkomen met onderstaande uitleg. Persoonlijk vind ik het makkelijk om met laatste baan onderin de nek te beginnen. Uiteraard is iedereen z’n  hoofd qua afmeting anders, maar meestal komt het wel aardig overeen wanneer je extensions bevestigd. De stroken heb ik dus nu op maat gemaakt op de grootte van mijn hoofd. Dit kan per persoon verschillen, dus meet het voor de zekerheid even goed na.

Wat heb je nodig:

 • Een naai setje
 • Een Tormesje (of een klein schaartje)
 • Een meetlint.

clip-in-extensions-ombouwen-1

How to:

 1. Begin met de 2 banen van 10 cm breed met 2 clips (dit kan dus verschillen wanneer je extensions van een ander merk gebruikt of ons synthetisch haar hebt).
 2. Haal voorzichtig van 1 baan de clips eraf. 1 baan laat je dus in tact door de clips eraan te laten zitten.

clip-in-extensions-ombouwen-2

 1. Nu kun je de baan zonder clips vast naaien op de baan met clips. Zorg ervoor dat de clips naar beneden wijzen. Probeer de banen zo recht mogelijk op elkaar vast te zetten.

clip-in-extensions-ombouwen-3
clip-in-extensions-ombouwen-4
clip-in-extensions-ombouwen-5

Nu gaan we verder met de volgende baan.

 1. Hiervoor heb je de 2 stroken van 15 cm breed met 3 clips nodig.

clip-in-extensions-ombouwen-6

Nu kun je hetzelfde doen als bij stap 1. De clips van de ene strook afknippen en de strook op de baan met clips vast naaien.

 1. Omdat deze strook nu waarschijnlijk te kort is, moet je even gaan stuntelen. Pak de 2 stroken met aan beide 1 clip van 5 cm.
clip-in-extensions-ombouwen-7
clip-in-extensions-ombouwen-8

 

 1. Herhaal de stap van 1 clip eraf knippen en vast te naaien op de strook met clip. Nu begint het stuntelen… Je hebt hiervoor de baan nodig met de 3 clips die je zojuist op elkaar hebt bevestigd. Haal hier de laatste clip van af. Naai nu het smalle stuk AAN het bredere stuk. Nu heb je dus nog 2 clips op de strook van 15 cm.

clip-in-extensions-ombouwen-9

 1. Naai nu de dubbele baan met 1 clip van 5 cm aan de strook van 15 cm. Nu heb je dus 1 strook van 20 cm met 4 clips.

clip-in-extensions-ombouwen-10

 1. Voor de laatste handeling heb je de 2 banen nodig van 20 cm breed met 3 clips. Let op, we gaan in de extensions knippen!

clip-in-extensions-ombouwen-11

 1. Meet jouw hoofd op met het meetlint. Zorg dat je de lengte van ongeveer oor tot oor hebt (via je achterhoofd).
 2. Leg de banen op elkaar en meet hoeveel er van de ene baan af moet om de juiste breedte te creëren.

clip-in-extensions-ombouwen-12

 1. Zorg dat je recht knipt en het goed aansluit bij de andere baan.

clip-in-extensions-ombouwen-13

 1. Nu naai je het kleine stuk tegen het lange stuk aan (zoals bij stap 6)

Deze laatste baan is dus nu wat dunner dan de andere banen maar je wil natuurlijk niet dat je bobbels gaat zien op je achterhoofd 😉

 1. Je kunt bij de laatste baan de clip een cm verplaatsen zodat alle clips weer gelijk zitten.

clip-in-extensions-ombouwen-14