Voor het eerst je haar kleuren? Waar moet je op letten!

Bewust of onbewust.. Elke vrouw (en mannen hoogstwaarschijnlijk ook), heeft wel eens gedacht aan een ‘kleur make-over’ voor je haar.
Een tint donkerder, highlights, lowlights, blonderen, noem het maar op!
Hartstikke leuk maar ook spannend! Waar moet je op letten bij je allereerste haarkleuring?

Glamour Your Hair vertelt het je.

haar-kleuren-waar-moet-je-op-letten

Wist je dat wel 80% van de vrouwen haar haren verft of ooit eens heeft geverfd? Veel hé! Hoor jij nou nog niet bij dit percentage maar overweeg je het wel?
Wij snappen dat dit best wel een dingetje is. Want welke kleur past nou het beste bij je en lijk je niet heel bleek met donker haar?
Moet je meteen voor permanent gaan of eerst maar eens een spoeling proberen? Laten we beginnen bij het begin.

 • Weet je nou nog niet zeker welke kleur je wilt? Dan raden wij zeker aan om eerst een spoeling te gebruiken. Zou kan je (ongeveer) zien welke kleur het mooiste bij jou staat. Ontzettend donker haar staat bijvoorbeeld niet bij vrouwen die een hele bleke huid hebben, en licht haar is meestal niet geschikt voor mensen met een donkere huidskleur. Er zijn natuurlijk uitzonderingen 🙂
 • Heb je gekozen of je een spoeling of een permanentje wilt, dan is het tijd om voor de kleur te kiezen.
  Kies een kleur die goed bij jouw persoonlijkheid en levensstijl past.
  Ben jij iemand die met veel lef een echte statement kleur kan dragen, zoals fel rood, dan is dat natuurlijk onwijs gaaf! Maar ben jij iemand die liever niet op de voorgrond staat, dan zal jij je daar misschien niet helemaal goed bij voelen. Kies de kleur op jouw gevoel en niet op basis van de haartrends van het moment. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat jij alleen maar vrolijker wordt van je eigen haarkleur, en er niet onzeker van wordt.
  roze-haar,-nieuwe-haarkleur
 • Kies de haarkleur ook op basis van onderhoud. Een grijze kleur haar heeft namelijk veel meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een balayage. Zie jij het zitten om regelmatig naar de kapper te gaan? En heb je het budget natuurlijk ook voor dan kan je prima voor een ”moeilijke” kleur gaan. Anders zou ik je een makkelijkere kleur aanraden. Denk hierbij aan balayage, highlights of een natuurlijke kleur.

balayage-nieuwe-haarkleur

 • Laat je haar altijd verven bij een professionele kapperssalon. Het is zonde als je niet de goede kleur bereikt of als het niet goed gedaan wordt. We raden dan ook altijd af om je haar zelf te verven. Een spoeling kan prima maar met permanent moet je je echt laten behandelen door een opgeleide kapper! Dit ook in verband met de kleur. Als jij een kleur in je hoofd hebt maar de kapper denkt dat dit niet bij je staat, is het verstandig om hiernaar te luisteren en je te laten adviseren.
 • De laatste tip is best wel een hele belangrijke. Zorg dat jij en je kapper het over dezelfde kleur hebben! Jouw rood kan voor iemand anders er heel anders uitzien. Dat geldt voor alle kleuren. Er zijn onwijs veel verschillende tinten blond, bruin, zwart, rood en ga zo maar door. Het makkelijkste is om een foto mee te nemen die de kleur illustreert die jij graag wilt hebben. Zo kan er weinig misgaan!
Dit bericht is gepost in Hair. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons