Onze pruiken zijn de allerhoogste kwaliteit, klitten niet, voelen zacht aan en zien er heel natuurlijk uit.

Pruiken

Er zijn genoeg redenen om een pruik aan te schaffen. Je vind het bijvoorbeeld mooi en vind het leuk om een keer heel anders haar te hebben! Maar soms ben je ook genoodzaakt om een pruik aan te schaffen door bijvoorbeeld een ziekte. Wist je dat een pruik vaak vergoed wordt door je ziektekostenverzekering. Als je van plan bent om een pruik aan te schaffen vanwege een ziekte dan is het handig om hier navraag over te doen.

Tegenwoordig zijn de technieken de laatste jaren zo enorm verbeterd dat een pruik niet meer hoeft op te vallen. Of je nu kiest voor een pruik van human hair of synthetisch hair maakt dus bijna niet meer uit. Wat wel belangrijk is om te weten is dat er kwaliteitsverschil zit in de verschillende soorten pruiken. Denk hierbij aan de manier van afwerking, het kwaliteit van het haar en de gebruikte materialen om het hoofd te bedekken.

Voordelen synthetische hair pruiken

Een synthetische pruik kan je gemakkelijk onderhouden. Daarbij kun je het op verschillende manieren stylen. De pruik was je met een speciale shampoo geschikt voor synthetische vezels. Daarna kun je de pruik gemakkelijk laten drogen op bijvoorbeeld een standaard.

De verzorging van de pruik is dan ook erg belangrijk voor de levensduur van het haar. Vanaf ongeveer zes maanden treedt er er slijtage op. Ook dit is afhankelijk van de algemene dagelijkse leefomstandigheden. De synthetische pruiken zien er vrij ‘echt’ uit, zijn gemakkelijk in de omgang en hebben een vrij lange levensduur.

Nadelen synthetische hair pruiken

De meeste voorkomende nadeel van een synthetische pruik is dat ze vaak kriebelen en prikken. Het haar kun je ook niet verven. Als je dus van plan bent om de pruik voor een langere periode te gaan dragen en als je het eventueel wilt gaan verven dan kun je het beste human hair overwegen. Het human hair is een stuk duurder, maar als je de pruik voor een langere periode wilt gaan gebruiken dan heb je meer aan het human hair. Het gaat langer mee en prikt over het algemeen niet.