Feiten en Fabels over eten

Hi girls!

Je wordt tegenwoordig doodgegooid met superfoods, detox kuren en smoothies. Zien we door alle bomen het bos nog wel en weten we eigenlijk wel wat écht gezond is? Hier wat feiten en fabels op een rijtje voor jullie!

‘’ Chocolade is gezond.’’

Dit is half waar, half niet waar. Pure chocola is beter voor je dan normale chocola. Dat komt omdat er in pure chocola flavonoïden zit en dat heet een gunstige uitwerking op je hart en bloedvaten. Dit wil dan weer niet zeggen dat  je vanaf nu ongelimiteerd pure chocola kan gaan eten, maar een klein stukje per 3 dagen kan best!

chocolade-is-gezond

‘’ Je kan het beste zo min mogelijk vetten eten.’’

Nee, juist niet! Je lichaam heeft vetten nodig. Dat komt omdat je lichaam sommige vitamines juist uit die vetten haalt. Wel is het beter om onverzadigde vetten te eten.

‘’ Een vitaminepil is een goede vervanging voor groentes.’’

Dat is ook niet het beste wat je kunt doen. In groentes zitten namelijk veel vitamines je lichaam nodig heeft, maar naast die vitamines zitten er ook veel stoffen in die je lichaam nodig heeft. Wel kun je er nog extra vitaminepillen bij slikken!
zijn-bananen-dik-makers

‘’ Bananen zijn dikmakers.’’

Bananen zitten vol vezels en hebben geen vetten. Ook zitten er in bananen veel mineralen en sporenelementen die je lichaam nodig heeft. Dus een banaan als tussendoortje kan prima! Het geeft je ook nog eens veel energie.

‘’ Light producten zijn beter voor je dan niet-lightproducten.’’

Light producten hebben iets minder suiker en vet dan niet-lightproducten. Maar dat betekent niet dat er geen calorieën in zitten!  Er zitten wel minder calorieën in dan in niet-lightproducten maar dit wil niet zeggen dat je heel de dag light producten kan eten.

‘’ Een detox kuur doe je om af te vallen.’’

Ook dit is weer half waar half niet waar. De grootste reden om een detox kuur te doen is om je lichaam te reinigen. Doordat je een detox kuur doet reinig je heel je lichaam van slechte afvalstoffen. Dan is het wel een mooie bijkomstigheid dat veel mensen er een kilo of 2 a 3 van afvallen.

‘’ Groene thee is gezonder dan zwarte thee.’’

Groene thee zou gezonder zijn door alle  antioxidanten die erin zitten die je beschermen tegen kanker. Zwarte thee bevat gewoon net zoveel antioxidanten als groene thee. Er is in geen enkel onderzoek bewezen dat groene thee beter is. Wel bevat groene thee minder cafeïne dan zwarte thee.

‘’ Van krachtoefeningen wordt je gespierd.’’

Ja tuurlijk maak je spieren aan. Maar dat wil niet zeggen dat je na 3 x aan de gewichten te hebben gehangen dikke spierballen hebt! Het helpt namelijk ook om je vet af te bouwen. En daarbij komt nog dat je pas na intensief trainen en steeds zwaarder trainen een spiermassa gaat opbouwen. Eerst moet je vet laagje eraf voordat je je spieren ziet.

Over de gastblogger

blogger-mariaHi there!

Mijn naam is Maria Gil-Palacios. Half Spaans half Nederlands (vandaar die achternaam). Ik ben 22 jaar en ik woon in Dordrecht. Ik werk bij Sport2000 Dordrecht en ik zit 1 dag in de week op school.
Daar doe ik de opleiding verkoopspeciallist. Ik fitness ongeveer 3 a 4 keer per week. En ik heb een hele lieve vriend.

Naast al die dingen blog ik ook met liefde over fashion, lifestyle en festivals.
Daar zullen mijn blogs ook het meeste over gaan!

Volg Maria op  INSTAGRAM-HAIREXTENSIONSfacebook-hairextensions ook kun je haar mailen op : mar_tonn@hotmail.com

Bezoek haar eigen blog op: www.gilpalacios.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons