Haarmaskers voor ieder haartype!

Volg ons op Bloglovin

Haarmaskers voor ieder haartype!

haarmasker-havermoutHier een recept voor een haarmasker tegen roos.
Het is snel en makkelijk te maken. Mix een eetlepel havermout met een eetlepel melk en een eetlepel amandelolie of olijfolie. Laat het mengsel 25 minuten intrekken en spoel het uit met shampoo.

 

aardbei-haarmasker

Haarmasker voor vet haar?
Pak een handje vol aardbeien (De vitamine C zal de PH balans en vetproductie op je hoofdhuid reguleren) en prak deze tot een ‘mousse’, voeg daar een eetlepel honing en een eetlepel olijfolie aan toe. Laat het masker 15 minuten intrekken en spoel uit met koud water voor het beste resultaat.

kokosolie-haarmaskerDroog of beschadigd haar?
Dan is kokosolie dé oplossing. Meng twee eetlepels kokosolie en één eetlepel olijfolie, laat dit 10 minuten intrekken en spoel het daarna goed uit met shampoo.
Leuk om te weten: Veel celebrities gebruiken dit ook.

Krullend haar of heel droog/pluizig?
Meng een ei, een eetlepel olijfolie en een eetlepel honing. Breng het aan op je haar en laat het dik 10 minuten intrekken. Spoel het daarna uit met lauw water, niet warm!

avocado-haar-maskerEen avocadomasker is ook perfect voor droog en beschadigd haar. Het maakt je haar zacht, glad en gehydrateerd. Hoe doe je het? Mix een rijpe avocado met een half kopje melk en een eetlepel olijfolie of amandelolie. Smeer het niet op je hoofdhuid maar vanaf je kaaklijn en kneed het goed in de puntjes. Laat het maskertje 15 minuten in trekken en spoel het uit onder de douche uitspoelen met lauw water, NIET WARM!

komkommer-haar-maskerGeverfd haar?
Snij een kwart van een komkommer in kleine stukjes en stop het in de blender, voeg vervolgens een ei en een eetlepel olijfolie/amandelolie toe. Laat het masker 30 minuten intrekken en spoel het uit met lauw water. (niet warm!)

banaan-haar-maskerBreekbaar haar?
de banaan prakken tot het een egaal mengsel is. Als je dit hebt gedaan voeg je de olijfolie bij het mengsel en vervolgens meng je het tot dat het één geheel is.

Verdeel het haarmasker rijkelijk over je haar en wikkel het goed in met huishoudfolie en daaroverheen een handdoek. Laat het maskertje ongeveer dertig minuten zitten en was het daarna weer uit.

Haarmaskers voor alle haartypen
Heb je lekker normaal haar? Dan kan dit haarmasker nooit kwaad!

Meng een eierdooier met 150 gram yoghurt. Laat het 15 minuten intrekken en spoel het uit met lauw water. Dit masker zorgt voor gevoed en gezond haar.

Voor alle maskers geldt: heb je dik of veel haar? Verdubbel dan alle hoeveelheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons