Is een (lange) bob iets voor jou? Doe de test!

Is een (lange) bob iets voor jou? Doe de test!

Veel celebrities hebben een glamorous lange bob en is mede daardoor heel erg populair! Het staat veel mensen geweldig en hierdoor twijfel je misschien wel om je haar in een (lange) bob te laten knippen. Maar de schaar in je lokken zetten doe je niet zomaar… wat als het je niet staat! Om te bepalen of het je het kunt hebben is er een kapperstruc om erachter te komen of kort haar je staat. Deze kun je makkelijk zelf thuis doen voordat je een afspraak bij je kapper maakt!

Het is niet voor niets dat veel mensen voor dit kapsel kiezen. Het stoer en glamorous! Maar het moet je wel staan! Als je spijt krijgt kun je je heel onzeker voelen over jezelf en zit er niks anders op om te wachten tot het weer lang gegroeid is. Of extensions nemen 😉

Om te testen of een korte coupe jou staat voordat je een kappersafspraak maakt heeft de bekende haarstylist John Frieda een trucje bedacht om te kijken of een korte coupe bij zijn klant past. Dit kun je heel makkelijk zelf doen, je hebt alleen een potlood en een meetlat nodig.

Het trucje wordt de 5,5 cm regel genoemd en Het trucje heet de 5,5 cm regel en heeft te maken met de vorm van je gezicht. De test werkt als volgt; neem een meetlat en een potlood. Leg het potlood horizontaal onder je kin. Plaats de meetlat verticaal onder je oor. Meet het stukje tussen de potloodpunt en de meetlat. Meet dit stukje op. Is het meer dan 5,5 centimeter? Dan kun je beter bij lang haar blijven. Is het minder dan 5,5 centimeter? Dan is een kort kapsel super geschikt voor jou!

Dus twijfel niet langer en doe de test!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons