Haarpoeders en Dust

Haarpoeders en Dust

Eén van de meest recent gesignaleerde trends in de wereld van de haarmode is het gebruik van haarpoeders (vaak wordt in de volksmond de Engelse vertaling ‘hairpowders’ gebruikt) en dust. Tijdens styling voor modeshows wordt veelvuldig gebruikgemaakt van deze opkomende producten en de koffers van haarstylisten zitten er dan ook vol mee. Tijd om eens wat meer informatie over haarpoeder en dust op te zoeken. Wat moet je weten over deze trend en hoe gebruik je nu eigenlijk haarpoeder?

Ontwikkeling in haarproducten

Waar in de jaren ’70 vooral de droogshampoo’s erg populair waren, krijgen we tegenwoordig steeds meer te maken met vervangende producten die voor min of meer hetzelfde effect zorgen. Producten à la 2015 brengen minder schade aan het haar toe en zijn bovendien minder zichtbaar op het haar aangebracht. Zo heeft haarpoeder zich naar boven gewerkt tussen populaire stylingproducten als gel wax, haarlak en de al iets recenter opgekomen salt sprays. Maar wat doet een poeder precies voor je haar in vergelijking met andere producten?

Bekijk hier de Review – Volumepoeder voor groter dan groots haar

Waarom kiezen voor haarpoeder

Het grootste verschil is de onzichtbaarheid van haarpoeders. Dit maakt haarpoeder, of dust, een bijzonder product. De textuur van je haar blijft onveranderd, dit in tegenstelling tot het effect bij gebruik van een gel, wax of haarlak. Laatstgenoemde producten kunnen het haar er erg pluizig laten uitzien. “Het enige dat haarpoeder doet, is datgene wat er al is groter én meer maken. Het vergroot je haar zoal het van nature is als het ware uit,” aldus Floor Kleyne, Creative Director van Salon B en B Academy.

Een ander feit is dat haar poeders één van de gemakkelijkste haarproducten in gebruik zijn. Ze worden vaak aangebracht op de kruin, zonder dat je handen vies worden of de hoofdhuid er vet van wordt. Een tegenovergesteld effect wordt juist bereikt als het haar van zichzelf al wat vettig is; een haarpoeder schoont het haar op en laat het minder vet ogen. Let wel: haarpoeder is echt bedoeld als stylingsproduct en absoluut geen vervanging van je shampoo.

Het effect van haarpoeder is te vergelijken met het resultaat dat je bereikt met het touperen van je haar. Echter is er veel minder kans op pluizen en klitten en blijft je haar dus in de regel gezonder door het gebruik van haarpoeder of dust. Op de plekken waar je volume wilt hebben, kneed je een minimale hoeveelheid van het product in je haar. Zo houd jij je haar luchtig en raakt je haarpoeder minder snel op.

Op zoek naar jouw product

Ben je enthousiast geraakt over deze nieuwe trend? Neem de tijd om op zoek te gaan naar het juiste poeder voor jouw type haar. Het is belangrijk een dust te vinden die je haar niet verzwaart. Bij fijn haar wordt gebruik van een lichte poeder aangeraden om een optimaal effect te bereiken. Bij gebruik van een zware poeder is het risico op inzakken van je kapsel groot en bereik je een tegenovergesteld effect. Vraag je kapper welke poeder het beste bij jou past.

WhatsApp WhatsApp ons