Tips voor een volle bos haren

Tips voor een volle bos haren

Magazines, billboards en televisieprogramma’s; allemaal laten ze de mooiste modellen met de meest volle, weelderige kapsels zien. Het haar glanst, is levendig en valt precies goed. Hulpeloos sta je ‘s ochtends voor de spiegel. Jouw haar is toch aanzienlijk minder volumineus. Waarom ziet jouw kapsel er zo futloos uit in vergelijking met dan dat van de modellen op de visuals die je ziet? Zelfs je beste vriendin heeft voller haar.

Wij hebben goed en slechts nieuws voor je. Te beginnen met het slechte nieuws: haar dat van nature fijn is, zal niet snel dikker en voller worden op permanente basis. Er zijn helaas geen (werkende) wondermiddeltjes die hiervoor zorgen. Maar, en dat is het goede nieuws, wij hebben wel wat tips voor je om je haar een wat vollere structuur te geven. Het maakt je haar niet sterker en geeft slechts een tijdelijk effect, maar het is in ieder geval iets. Lees hieronder wat je kunt doen.

Geschikte stylingproducten

Ten eerste is er een belangrijke vraag om bij jezelf na te gaan: Welke stylingproducten gebruik jij op dagelijkse basis? Veel stylingproducten maken je haar zwaar en futloos in plaats van werkelijk te doen wat het label zegt. Ga op zoek naar welk product echt werkt voor je haar en vermijd de producten die een verzwarend effect hebben. Voor fijn haar zijn stylingproducten in gel- of sprayvorm in de regel het meest geschikt. Je zult merken dat gebruik van het juiste product een groot verschil kan maken voor de levendigheid van je haar.

volle-bos-haren

Een goede manier van stileren

Niet alleen de stylingproducten die je gebruikt kunnen voor een positief effect zorgen, ook de manier waarop je je haar zelf stileert kan wonderen doen. Past de keuze van je huidige kapsel wel bij jouw haarsoort? Je kunt je voorstellen dat styling door middel van een paardenstaart die je strak over je hoofd naar achteren trekt, niet zorgt voor een dik en vol effect. Naast de goede stylingproducten doet een föhn wonderen voor een volumineus en luchtig vallend kapsel.

Helaas heb jij geen persoonlijke haarstylist in huis die jouw kapsel iedere ochtend tot in de puntjes verzorgt, daarom geven wij je hieronder een aantal tips voor een optimaal effect. Zorg, ten eerste, voor een ronde borstel om je haar omheen te draaien tijdens het föhnen. Valt je haar nog steeds sluik langs je gezicht? Draai het dan losjes in een knot bovenop je hoofd. Voor een optimaal effect gebruik je extensions of een donut. Trek wat lokken los en laat deze luchtig langs je gezicht vallen. Je zult zien dat je kapsel eruit ziet alsof Mari van de Ven het vanochtend persoonlijk heeft gestileerd!

Thickening shampoo

Een investering die je kunt doen om je haar van binnenuit extra te voeden is de aanschaf van een thickening shampoo. Deze shampoos zijn speciaal ontwikkeld om de textuur van het haar van binnenuit voller te maken. Vooral direct na het wassen is het effect van de shampoo voelbaar. Het resultaat zal verschillen per haarsoort en shampoo. Ga dus op zoek naar het product dat voor jou het meest geschikt is.

WhatsApp WhatsApp ons