Welke shampoo werkt het best voor jou?

Het is grappig om te zien dat veel dames denken dat het verzorgen van je haar begint met een conditioner, masker en/of treatment. Maar waar de meeste van ons zich niet bij stil staan is de basis: shampoo. Een goede shampoo zorgt ervoor dat de producten die volgen beter hun werk kunnen doen.

Kiezen van de shampoo

Een shampoo uitkiezen is voor de meeste van ons niet iets waar we veel tijd aan besteedden. De meeste van ons kiezen een shampoo uit vanwege de verpakking, prijs, resultaten van andere en misschien wel de dingen die de merk je beloofd te krijgen van de shampoo. Dit zijn allemaal bijzaken die niet van grote belang hebben bij het kiezen van de juiste shampoo. Bekijk wat je haar nodig heeft. Is je haar droog, gekleurd misschien zelfs slap?  Vraag je kapper om mee te kijken naar de juiste haarverzorgingsproducten. Een kappersmerk is meestal van betere kwaliteit en word door vele kappers ook aangeraden.

Verkeerde shampoo

Een verkeerde keuze van een shampoo kan voor droog haar zorgen. Dit gebeurd vaak bij hele krachtige shampoos. Misschien wordt je haar eerder dof dan glanzend. Tegenwerkende kracht dus.

Zorg voor een goede basis

Een shampoo moet ook goed  met je hoofdhuid mee kunnen werken. Zo kan je je hoofdhuid masseren, niet met je nagels maar met je vingertoppen. Je hoofdhuid masseren stimuleert je haargroei en bevordert de bloedsdoorloop. Een gezonde hoofdhuid is het begin naar gezond haar. Vettig haar is in de meeste gevallen goed voor je hoofdhuid. Vettig haar heeft oliën en talg dit zorgt er onder andere voor dat het huid beschermt word en soepel blijft.

Haren wassen

Er wordt regelmatig gezegd dat je je haar om de dag het beste kunt wassen. Vaak lukt dit niet door het vieze weer of een sport die je uitoefent. Probeer dan te gaan voor een mildere shampoo.

Dit waren ze dan, de aantal punten die je in je achterhoofd kan onthouden bij de volgende bezoekje aan de kapper en/of drogisterij. Welke shampoo gebruik jij en waarom? Laat het hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons