10 kerstfeitjes die jij zeker nog niet wist!

Het is vandaag alweer 13 december! Over 11 dagen is het al kerst!! Weer een jaar voorbij. Het is natuurlijk altijd leuk om alle ervaringen uit te wisselen over je school en alle andere ”spectaculaire” onderwerpen, maar het is toch veel leuker om iedereen te verrassen met leuke kerstfeitjes?

Wij hebben er 10 voor je op een rijtje gezet!

  1. Kerst viel niet altijd op de 25e
   De meeste mensen vieren kerst op de 25e en 26e. Eigenlijk denkt/weet iedereen dat dit komt omdat Jezus Christus is geboren op de 25e, maar bijna niemand weet dat kerst niet altijd op de 25e viel. Sterker nog, veel historici denken dat hij in het voorjaar geboren is! Tot de 3e eeuw was kerst nog niet eens een officiële feestdag, dit is pas veel later gekomen.
  2. Jingle Bells is helemaal geen kerstlied! What?!
   Het is misschien wel hét bekendste kerstnummer en wordt duizenden, misschien wel miljoenen, keren gedraaid over heel de wereld. Maar wist jij dat ”Jingle Bells” eigenlijk niet bedoeld was als kerstlied? Het is oorspronkelijk geschreven voor Thanksgiving. Natuurlijk maakt dit helemaal niks uit voor degenen die het elk jaar vrolijk meezingen. Ook al kan je het niet altijd zingen noemen. Ook dit maakt ons helemaal niks uit! We leggen wel een paar oordopjes onder de boom van de buren. 🙂
  3. Engelenhaar verwijst écht naar engelen.
   Ontzettend veel kerstliefhebbers versieren hum boom al decennialang met engelenhaar. Zo wilden mensen laten zien dat echte engelen de boom hadden versierd. Hierdoor waren er een paar prachtige haren achtergebleven.
  4. In Canada heeft de Kerstman een eigen postcode
   Hoe leuk is dat?! Zo kunnen kinderen alle tekeningen, knutsel kerstmannen, kerstbomen, kerstballen en verlanglijstjes opsturen! En, nu komt het allerleukste, ze krijgen stuk voor stuk allemaal antwoord!
   Ik moet jullie wel teleurstellen, in Nederland hebben we helaas geen adres waar je je wensenlijstje naar kan opsturen, maar mocht je het willen versturen naar de Canadese kerstman, ik heb het adres voor je.
   Komt ‘ie!
   Santa Claus
   HOH OHO 
   The Northpole, Canada 
  5. Kerstcadeaus verwijzen naar de 3 wijzen
   Voor degene die het kerstverhaal niet kennen, zal ik het kort samenvatten

   ‘Maria was hoogzwanger van Jezus toen ze een lange reis naar Bethlehem moesten maken. Toen ze bijna in het dorp waren, kwamen ze erachter dat het gastenverblijf vol zat. 

   Er zat niets anders op dan om in de stal te slapen. Uitgerekend op dit moment begonnen de weeën van Maria. Niet veel later werd Jezus Christus geboren! Opeens kwamen er een paar mannen binnen die het kind wilde zien. Ze beweerde dat ze onderweg een hele heldere ster zagen die ze de weg naar Bethlehem wees. Ook beweerde ze dat ze vervolgens engelen zagen die zeiden dat de Messias geboren was in een stal in Bethlehem. Ze namen cadeaus mee voor de kleine Jezus”

   Dit is het verhaal in het kort! Dat we nu elk jaar cadeautjes hebben liggen onder de kerstboom, hebben we dus te danken aan de 3 wijzen!
  6. Kerstlichtjes ophangen is gevaarlijker dan je zou denken! 
   Het hoort bij kerst, maakt het gezellig maar is dus schijnbaar ook erg gevaarlijk.. Kerstverlichting en versiering! Zo’n 5800 mensen belanden op de spoedeisende hulp na het ophangen van kerstversieringen. Wij vonden dit behoorlijk veel!
  7. Ongeveer één zesde van de jaarlijkse omzet in Amerika bestaat uit de verkoop van kerstcadeaus
   Moet je je voorstellen hoe meeeeeega veel geld dat moet zijn!!! Nou is het algemeen bekend dat Amerikanen zich vooral niet inhouden en behoorlijk uitpakken in de kerstperiode maar dit is wel erg veel. Mocht je dus geld te kort komen, misschien is een cadeauwinkel in Amerika een idee? Ik zeg doen!
  8. Amerikanen verzenden een enorm aantal cadeaus op 1 dag 
   Om even in de Amerikaanse sfeer te blijven, zoals hiervoor genoemd geven Amerikanen verschrikkelijk veel geld uit aan cadeaus. Je kan je voorstellen dat er dan ook heel erg veel verstuurd wordt.
   Om precies te zijn worden er op één dag 28,2 miljoen pakketjes verstuurd. Laten we even stilstaan bij alle postkantoren.
  9. Rudolph heette bijna Reginald
   Rudolph the red nosed reindeer.. Iedereen kent het wel. Maar eigenlijk was ”Reginald” de naam geweest. Ook de rode neus zat niet helemaal in de planning. Een rode neus zou namelijk betekenen dat je nogal van een drankje houdt, en het was natuurlijk niet de bedoeling dat een kinderfiguur een dronkaard leek. Gelukkig hebben ze dat allemaal achter zich gelaten en er Rudolph van gemaakt mét rode neus.”Reginald the green-nosed reindeer” had toch wat minder leuk geklonken. Weer een leuk kerstfeitje 🙂
  10. Waarom schrijven we eigenlijk altijd ‘x-mas’? 
   Dit is de laatste van de 10 kerstfeitjes.. Maar ook een van de mysterieuste! Heb jij je ooit wel eens afgevraagd waarom die ‘x’ daar toch altijd staat? Wij hebben het antwoord voor je! de ‘X’ betekent in het Grieks namelijk ‘chi’. Dit is weer een afkorting van Christmas. Zo is het eeuwige raadsel van ‘x-mas’ opgelost 🙂

10-kerstfeitjes-die-jij-zeker-niet-wist

Dit waren de 10 kerstfeitjes. Misschien dat je met deze weetjes indruk weet te maken op je schoonouders, je broertje ermee kan imponeren en je ouders ermee kan verrassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons