Japanese straight behandeling

Hoi allemaal!

Het is alweer een tijdje geleden sinds mijn eerste post op Glamour Your Hair, maar ik ben weer terug met een totaal ander onderwerp! Mijn eerste artikel ging namelijk over hoe je je krullen/ kroeshaar goed kon verzorgen, en in dit artikel ga ik jullie iets vertellen over de Japanese straight behandeling die ik afgelopen zomer heb laten doen.

Denk je nou: “wat is dat nou weer voor iets geks?” Dat is oké!  Japanese straightening is niet erg bekend, vooral niet in Nederland. De behandeling is daarom ook alleen uit te voeren bij een beperkt aantal kappers in Nederland, dit zijn vooral kappers die gespecialiseerd zijn in kroeshaar.

Wat is Japanese Hair Straightening?

De Japanese straight behandeling maakt d.m.v. chemische middelen je haren “permanent” helemaal stijl en glad. De behandeling duurt normaal tussen de 4 en 8 uur, afhankelijk van je haarlengte en de structuur van je haren. De behandeling is echter niet voor iedereen weggelegd, zo zijn er veel negatieve reacties en reviews te vinden online. De behandeling zou je haren ernstig beschadigen en geldverspilling zijn. De behandeling is inderdaad niet goedkoop, zo ben je al snel meer dan 300 euro kwijt. Daarnaast moet je rekening houden met uitgroei, want net als bij het verven van je haar groeit je normale haarstructuur weer terug. Het bijwerken van een paar centimeter kost ook al bijna 150 euro. Je moet er dus wel iets voor over hebben, mocht je je echt geen raad weten met je krullen.

Japanese-straight behandeling 1

Japanese-straight behandeling after

Mijn eigen ervaring

Ik heb in augustus vorig jaar de behandeling laten doen in Suriname. Ik heb er SRD 360 voor betaald, dat is omgerekend 40 euro.  Aangezien ik al bekend was met de methode en het weleens overwogen heb, kon ik deze kans niet laten gaan. De behandeling zelf verliep goed, maar het laten intrekken van de chemische crèmes was wel te voelen. Het brandende gevoel is te vergelijken met het ‘relaxen’ van kroeshaar, wat daarentegen wel bekend is in Nederland. Ik zat ongeveer 4 uur bij de kapper maar kwam naar buiten met prachtig, stijl haar!

Nu, een halfjaar laten, heb ik nog steeds geen spijt van de behandeling. Ik mis mijn krullen niet en hou van mijn ‘nieuwe haarstijl’. Er zit echter wel een minpunt bij: de uitgroei. Mijn haar is al een aantal centimeter terug gegroeid, en dit is duidelijk te zien. Ik heb er op dit moment alleen geen 100 euro (of meer) voor over om die paar centimeters bij te werken, dus daarom stijl ik de bovenkant van mijn haren nu regelmatig.

Ik heb geen last van beschadigd haar, maar enige verzorging met haarolie of haarmaskers is een must!

Zou ik het aanraden?

De Japanese straight behandeling is zeker aan te raden aan meisjes die erg onzeker zijn over hun huidige haarstructuur en daarom dagelijks/ regelmatig hun haren stijlen. De behandeling is op de lange termijn minder schadelijk en laat je haren er gezond en stijl uitzien!

De behandeling is een dure grap, dus het is belangrijk om te realiseren dat je voor een lange tijd je krullen kwijt zult zijn. Daarnaast is het belangrijk om een goede kapper te zoeken die bekend is met de methode, deze kappers zullen vooral in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam te vinden zijn.

Alternatief

Ben je geïnteresseerd in de behandeling maar vind je het iets te duur? Dan kun je altijd nog voor de keratine behandeling gaan. De behandeling is iets goedkoper dan de Japanese straight behandeling en houdt je haren 3 tot 6 maanden stijl. Het is wel wat schadelijker dan de Japanese straight behandeling.

Wie ben ik?

Hoi! Ik ben Manisha, 18 jaar en blogger op The Confessions Of A Desi Girl. Hier schrijf ik van alles over fashion, beauty en lifestyle, dus neem gerust een kijkje!

theconfessionsofadesigirl.com

13 reacties op “Japanese straight behandeling

 1. Shaily Singh zegt:

  Hey Manisha
  Do you have an idea where in Amsterdam can I go for this treatment?
  I had been to a very famous hairdresser in Amsterdam for Keratin based on Google reviews, but it ruined my hair. Apparently, keratin is not suitable for Indian hair.
  Next option for me is Japanese hair straightening but I am not sure if I should trust Google reviews anymore.
  Please let me know if you already know a great salon.
  Thanks ☺

 2. VirtlGoddess zegt:

  hi manisha wat leuk te lezen dat het goed heb ervaren alleen zou ik heel graag willen weten waar je je haar heb laten doen ! ik ben van plan het ook te doen dus als je het nog kan herrineren en aan mij wilt vertellen stel ik zeer op prijs
  alvast bedankt!

 3. VirtlGoddess zegt:

  hi manisha<
  wat leuk te lezen dat je het goed heb ervaren alleen zou ik heel graag willen weten waar je haar heb laten doen ?ik ben namelijk van plan het ook te doen dus als je het nog kan herrineren en het aan mij wilt vertellen stel ik zeer op prijs
  alvast bedankt!

 4. Esther zegt:

  Amazinghair in Rijswijk, helemaal aan het einde van de herenstraat in oud Rijswijk biedt deze behandeling aan voor 250 euro. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ben ervan overtuigd dat ze goed zijn, op basis van anderebehandelingen. Ik hoop dat iedereen hier iets aan heeft!

 5. Daniel van der Velde zegt:

  Leuk om al deze reacties te zien
  Ik wil even de aandacht vestigen op N hair kapperstudio in Rotterdam .
  Deze kapsalon is gespecialiseerd in Japanse straight YUKO.
  Dit voor zeer redelijke prijzen.

  • karin zegt:

   Ik doe deze behandeling al meer dan 10 jaar. In België – stad Mechelen. Ik laat die 1x per jaar zetten, de uitgroei verzorg ikzelf. Zo probeer ik een jaar toe te komen. Soms in het ergste geval, 1x bij laten werken. (kapper Faco)

   • Karin zegt:

    Mijn kapster liet haar kapsalon over aan iemand anders. Die doet die behandeling niet meer. Over gegaan tot keratine. Ma echt niet tevreden. Moet enorm bruchen, en dan nog niet dat resultaat. Weet iemand die dat in België doet? Mij is de prijs dat waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons