5 Tips tegen vet haar

Ben jij dat vettige haar ook zo zat, heb jij van alles geprobeerd en weet jij er geen raad meer mee? Lees dan gauw verder want ik heb 5 gouden tips voor je!

De oorzaak van vettig haar
Iedereen heeft talgklieren en deze produceren talg, soms beginnen talgklieren meer talg te produceren dan normaal. Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn:

– Zwangerschap
– Stressvolle periode
– Temperatuursverhoging
– Overgang
– Teveel vet eten
– Menstruatie
– Te vaak wassen van het haar

Tip 1: Gebruik een shampoo voor jouw haartype
Als jij vet haar hebt is het belangrijk om ook een shampoo te gebruiken die geschikt is voor vet haar/ een vette hoofdhuid. Als jij bijvoorbeeld een shampoo gaat gebruiken voor droog haar dan krijg je het tegenovergestelde effect.

Tip 2: Was het haar niet te vaak!
Dit is een hele belangrijke, want wat men snel geneigd is te doen is juist het haar vaker wassen. Probeer het haar 1 tot maximaal 2 keer per week te wassen. De hoofdhuid maakt namelijk talg aan en zodra jij jouw haar/ hoofdhuid te schoon maakt door al het talg dus weg te wassen, gaat de hoofdhuid zelf talg aanmaken! Hierdoor wordt de hoofdhuid dus alsnog vettig.

5-tips-tegen-vet-haar

Tip 3: Douche niet met een te hoge temperatuur
Je zult vast wel gemerkt hebben dat je in de zomer meer zweet en dat jouw hoofdhuid ook sneller vettig wordt. Dit komt door de hoge temperatuur, daarom is het dus goed om met lauw water te douchen (ook voor de huid trouwens)!

Tip 4: Minimaliseer het gebruik van stylingsproducten
Stylingsproducten zorgen er niet direct voor dat het haar vettig wordt, maar het zorgt er wel voor dat je het haar vaker moet wassen. En door het te vaak wassen van het haar wordt de talgproductie verhoogd, waardoor je uiteindelijk weer vet haar krijgt.

Tip 5: Let op je voeding!
Je zult het misschien niet geloven, maar het is echt zo! Voeding heeft een grote invloed op jouw gezondheid, huid en haar! Dus vettig eten zorgt ook voor vettig haar. Dit betekent niet dat je vet voedsel helemaal achterwege moet laten, maar probeer niet al te veel vettig eten te benuttigen.
TIP, wat is de beste voeding voor je haar -> De beste voeding voor je haar!

tips-voor-vet-haar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons