Wat te doen tegen onzuiverheden?

Acne, pukkeltjes en onzuiverheden.. We hebben er bijna allemaal wel eens last van, maar wat doe je ertegen? Lees hier wat de oorzaken ervan kunnen zijn en hoe je dit het best kunt behandelen!

De oorzaak van onzuiverheden

Onzuiverheden kunnen vele oorzaken hebben:
– Pubertijd
– Menstruatie
– Ongezond/ vettig eten
– Stress
– Hormonale veranderingen
– Verkeerde huidproducten

Er zijn dus meerdere factoren die een rol kunnen spelen bij een onzuivere huid. Daarom heb ik een aantal gouden tips voor jou!

Tip 1: Niet aan de pukkeltjes zitten.

Je krijgt misschien snel de neiging om het aan te raken of uit te knijpen, maar dit is wat je dus vooral niet moet doen! Hierdoor kunnen er bacteriën in de huid terecht komen waardoor je uiteindelijk meer pukkels krijgt. Ook kunnen er door het uitknijpen van puistjes littekens ontstaan.

Tip 2: Voldoende hydratatie.

Zorg ervoor dat de huid voldoende gehydrateerd blijft. Drink dus genoeg water, dit reinigt de huid, zorgt voor voldoende hydratatie en gaat overproductie van talg tegen. Daarnaast beschermt water de huid ook tegen indringers zoals bacteriën.

Tip 3: Eet gezond.

Voedsel heeft een grote invloed op de huid. Door gezond voedsel te eten, blijft de huid ook gezond. Eet je juist veel vet, suiker en ongezond voedsel, dan heeft dit natuurlijk ook een uitwerking op de huid. De huid kan hierdoor vettiger worden, waardoor er meer talgproductie ontstaat en dus ook meer onzuiverheden.

Tip 4: Probeer niet al te veel make-up te gebruiken.

Door het teveel gebruiken van make-up kan het in de poriën gaan zitten en krijgen de poriën geen lucht, waardoor deze verstopt raken. Verstopte poriën zorgen voor onzuiverheden. Als je dus make-up gebruikt, dien je de huid erna ook goed te reinigen.

Tip 5: Reinig je gezicht goed, maar gebruik niet te goed.

Het is natuurlijk belangrijk om de huid goed te reinigen, toch kan het al te goed reinigen van de huid voor een tegenovergesteld effect zorgen. Dit kan komen omdat je misschien te agressieve producten gebruikt (producten met alcohol bijvoorbeeld) Als jij een gevoelige huid hebt is dit af te raden!

Lees ook: 5 tips tegen vet haar 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons