Fabeltjes over haar

Een tijdje geleden heb ik een blog gepost genaamd “10 leuke feitjes over haar” Nu leek het me leuk om dan ook een blog te posten over de fabeltjes over haar.

Je haar groeit sneller als je het vaker laat knippen.

Haar groeit vanuit de haarwortels en niet vanuit de punten, als je er dus een stukje van de punten afknipt heeft dat geen invloed op de groei van het haar.

Gespleten haar punten kun je behandelen.

Het enige wat je met gespleten haar punten kunt doen is het knippen zodat het haar niet verder split, een goede conditioner of masker kan hier dus niks aan veranderen. Je kunt gespleten haar punten echter wel voorkomen, door het haar goed te verzorgen.

Als je 1 grijze haar uittrekt krijg je er meer voor terug.

Dit kan natuurlijk niet, uit een haarzakje komt er ook maar 1 haar. Het kan dus niet zo zijn dat er nadat je er 1 uit hebt getrokken er 2 (of zelfs meer) terug groeien. Wel is het zo dat het uittrekken van pigmentloos haar voor schade kan zorgen aan de haarfollikels, wat er vervolgens weer voor kan zorgen dat er geen haar meer op die plek groeit!

Van stress krijg je grijze haren.

Dit is gelukkig ook een fabeltje, het grijs worden van je haar heeft te maken met je genetische aanleg en omgevingsfactoren hebben hier géén invloed op.

Grijs worden is een teken van ouderdom.

Helaas is ook dit een fabeltje, bij bijna 1/3 van de vrouwen onder de 30 begint het haar al grijs te worden. Helaas is hier ook niks aan te veranderen, behalve het haar in een leuk kleurtje te verven natuurlijk!

Fabeltjes-over-haren

Haar is “ongezond of gezond”.

Al het haar dat zichtbaar is is dood, dit betekent dus dat het niet gezond of ongezond kan zijn. Wel kan er gesproken worden van beschadigd of onbeschadigd haar.

Voor glanzend haar moet je je haar vaker borstelen.

Het teveel borstelen van het haar kan juist voor beschadiging zorgen, hiervan wordt het haar dus alleen maar doffer. Ook zorgt het te veel borstelen van het haar voor een verhoogde talgproductie waardoor de hoofdhuid vetter wordt.

Mensen met roos wassen hun haar te weinig.

Roos wordt veroorzaakt door de gist “Pityrosporum ovale” die van nature op iedere hoofdhuid voorkomt, maar bij mensen die last hebben van roos komt deze gist in veel grotere hoeveelheden voor. Dit heeft dus niks te maken met het te weinig wassen van je haar.

Mensen met luizen hebben vies haar.

Luizen houden juist van schoon haar, dit vinden zij prettiger om zich in te nestelen. Een luis kan zich veel sneller ontwikkelen in schoon haar dan in vettig of vies haar.

Van scheren krijg je meer haargroei of dikke haren.

Als je gaat scheren worden er geen nieuwe haarfollikels aangemaakt. Dus ook geen nieuwe haren. Misschien lijkt dit zo omdat je, als je een haar afscheert, je deze afscheert op het dikste punt van de haar. Hierdoor lijkt deze voller en donkerder, maar in feite is dit niet zo.

Lees ook :  10 leuke feitjes over haar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons