De kapper van je leven vinden?

Hoe kies jij je kapper?!

Je haar is je persoonlijke visitekaartje. Wanneer je haar er goed uit ziet, voel je je goed en straal je dit ook uit. Je kan zelfs zonder make up er super uit zien, zolang je haar maar goed zit! Daar in tegen kan je je onzeker voelen wanneer je een “bad hairday hebt”.

Maar hoe voorkom je nou een bad hairday en hoe kan je jou haar er altijd gezond uit laten zien. Het antwoord lijkt simpel, een goede kapper! Maar is het wel zo simpel?!

1. Doe goed research

Tegenwoordig zit in iedere buurt wel een kapper, maar dat wil niet zeggen dat deze kapper ook geschikt is om jou haar te verven, knippen, snijden etc. De enige manier om hier achter te komen is door research. Vraag bij vrienden, buren familie in de buurt of zij wel is gebruik maken van deze kapper en wat zij ervan vinden. Kijk op internet of de kapper reviews heeft. Ga is langs bij de kapper en praat met hem/haar, een goede band tussen jou en de kapper is belangrijker dan je denkt. Je moet eerlijk kunnen en durven zeggen wat je vind en hoe jij je haar graag wilt zien. Geef altijd duidelijk aan wat jij wilt en verwacht, neem desnoods een voorbeeld plaatje mee.

 

2. Trek de stoute schoenen aan

Wanneer je iemand op straat ziet lopen met een hele mooi haarkleur of coupe, spreek deze persoon aan en vraag waar hij/zij naar de kapper is geweest.

3. Never judge a book by it’s cover

De buitenkant van een kapsalon zegt niet zo veel. Het kan er misschien wat armoedig uit zien, maar wel een steen goede kapper in dienst hebben. Wanneer iemand je een kapper aanraad, vraag dan naar hem of haar. Laat je niet weg wimpelen met een verhaal dat hij/zij geen tijd heeft, maar vraag of je kan wachten en anders of je een afspraak kan maken met deze persoon.

5. Samenwerking

Het is de bedoeling dat je samenwerkt met je kapper. Hoe duidelijk jij kan uitleggen wat jou wensen zijn, hoe beter het resultaat zal zijn. Probeer voorbeelden mee te nemen hoe jij je ccoupe voor ogen hebt. Laat je wel altijd goed informeren, want misschien staat de coupe die jij uitkiest helemaal niet bij jou. Zorg onderling altijd voor een goede communicatie, want eenmaal de schaar er in kan je helaas niet meer terug.

6. Je eigen manier

Vaak als je net bij de kapper vandaan komt, ben je heel erg tevreden met bijvoorbeeld de kleur, het model en de manier waarop het geföhnd is. Let op dat je op deze manier niet goed kan zien of er knipfoutjes zijn gemaakt of druipers van de verf. Het is daarom altijd raadzaam om eerst je haar zelf te wassen en te föhnen om goed te kunnen oordelen of je haar wel vakkundig is geknipt of geverfd.

7. Is duur altijd beter?!

Er word wel is gezegd dat goedkoop duurkoop is. Dit is niet helemaal waar. Een dure kapper hoeft niet altijd een goede kapper te zijn en andersom hoeft een goedkope kapper niet altijd een slechte kapper te zijn. Het gaat er eigenlijk om of er tussentijdse cursussen worden gevolgd. Je kan hier altijd naar vragen. Wanneer er cursussen worden gevolgd, zijn de kappers beter op de hoogte van de nieuwe trends en beheersen zij vaker nieuwe technieken. Over het algemeen zijn de kappersketens altijd op de hoogte van de nieuwste technieken.

8. Toch niet helemaal tevreden?

Wanneer je toch nog niet helemaal tevreden bent met je nieuwe kapper, probeer dit dan bespreekbaar te maken. Geef duidelijk aan wat je liever anders had gezien. Het kost meer tijd om weer een nieuwe kapper te vinden dan wanneer je dit met je huidige kapper bespreekt!

Bekijk ook onze 100% Remy Human Hair Extensions eens! Klik hier voor het volledige aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons