7 dingen die je moet weten voor je je haar laat blonderen

Zodra het zonnetje weer gaat schijnen, voelen we ons beter en als we ons goed voelen willen we er ook goed uit zien! Je hebt van vorig jaar zomer misschien nog wel die blonde hairextensions liggen! Tijd om je haar weer te gaan blonderen! Veel meiden kiezen ervoor om in de zomer een tintje lichter te gaan met hun haarkleur! Het probleem is alleen vaak dat je of TE blond word, te oranje, te gebleekt of te nep! Het is daarom altijd aan te raden om je haar door een professionele kapper te laten blonderen!

Hieronder lees je de 7 dingen die je echt wel moet weten voordat je je haar laat blonderen.

haar blonderenDe conditie van je haar

Blondeer alleen je haar wanneer het gezond is! Als je eigen haar al veel schade heeft geleden, is blonderen heel sterk af te raden! Voor alle brunettes, let op! Hoe donkerder je eigen haar is, hoe langer het blondeermiddel in moet werken om naar blond te kleuren! Je haar word er niet beter van! Het heeft meer verzorging nodig, breekt sneller af en voelt droog aan! Veel haarmaskers dus!!

Bespaar niet

Zoals boven al genoemd heeft geblondeerd haar meer love, tender en care nodig. Goede shampoo, haar olie en een masker zijn echt een must! Daarnaast heb je ook te maken met de maandelijkse terug keer van ons geweldige uitgroei! Je moet dus echt wel om elke 4-6 weken naar de kapper om deze bij te kleuren!

Andere haarproducten

Waarschijnlijk wil je je haar ook wel een keer droog föhnen of de stijltang gebruiken! Dan heb je ook echt wel goede stijlingsproducten nodig. Omdat je haar van het blonderen toch wel een behoorlijke klap krijgt, heb je zeker een heatprotector nodig om je haar te beschermen tegen de hitte van de föhn of de stijltang! Een goede serum of haarolie is ook zeker geen overbodige luxe!

Je natuurlijke haarkleur

Tegenwoordig verft bij iedereen zijn haar wel! Zowel man als vrouw zijn niet tevreden met hun eigen haarkleur! Let wel op dat wanneer je eenmaal je haar hebt geverfd, het behoorlijk lang kan duren voordat je je eigen haarkleur weer een keer terug hebt!

Hoe blond wil je gaan?

Er zijn talloze tinten blond om uit te kiezen. Zorg dat je het verschil weet tussen koele en warme tinten en dat je weet welke het beste past bij jouw huidskleur. Als je twijfelt, vraag het aan je kapper wat zij adviseert!

Wanneer  je een “koele” huidskleur hebt, kies dan voor blonde haarkleuren met de woorden “ash” of “cool” erin. Heb je een “warme” huidskleur, kies dan voor kleuren met de woorden “gold,” “bronze” of “honey” erin.

Make Up

Als je een lange tijd donker haar hebt gehad, ben je ook een bepaald soort make-up gewend! Wanneer je een echte blondine word, zal je je make up aan moeten passen! Je zult zien dat als je je opmaakt als voorheen, je er heel anders uit ziet en waarschijnlijk hard overkomt!

Grapjes

Wees voorbereid op de “domme” blondjes grappen!

 

WhatsApp WhatsApp ons