10 tips voor gezond, krullend kroeshaar

10 tips voor gezond, krullend haar

We zien allemaal wel eens van die leuke haar-tutorials. Hoe kun je nou het beste je haren invlechten of opsteken? En wat moet je écht niet doen als je je haren hebt gewassen? Hele handige tips maar wat nou als je niets kan vinden wat bij jóu haarstijl past?

Dat is een probleem waar veel meisjes met kroes/krullend haar mee zitten, zoals ik.
Kroeshaar vereist heel veel verzorging. Ook is het nog vervelender dat je haar er niet altijd uitziet zoals jij dat wilt.

Ook al hebben meisjes met veel krullen vaak liever stijl haar (en andersom!), je moet trots zijn op je krullen!

Wat zijn nou de 10 belangrijkste tips om je gezonde, soepele krullen te behouden?

1.
Was je haren niet te vaak! Misschien 1 á 2 keer in de week. Dan denk je misschien, ‘Maar dat is toch hartstikke vies?’. Maar in shampoo zitten bepaalde stoffen die je haar alleen maar nog pluiziger maken en bovendien is er niets vies aan! Natuurlijk moet je je haren wel wassen als ze vettig zijn, of je kunt altijd een droogshampoo gebruiken.

2.
Water is je beste vriend! Je kan je haren natuurlijk wel elke dag nat maken, en vergeet dan niet om een goede conditioner te gebruiken. Het gebruik van conditioner is heel belangrijk voor kroeshaar, dat behoudt de veerkracht en het maakt je haren ook veel zachter!

3.
Pluizig haar is één van de meest voorkomende problemen bij krullend/kroeshaar. De makkelijkste oplossing hiervoor is je haren niet met een baddoek afdrogen, maar bijvoorbeeld met een stoffen doek. Ook kun je het beste slapen met een satijnen kussensloop om te voorkomen dat je haar beschadigt of pluizig wordt.

4.
Oliën! Je kunt verschillende soorten olie gebruiken voor je haar, zoals kokosolie of arganolie. Wel moet je de olie alleen aanbrengen op de puntjes en niet op de hoofdhuid, dit zorgt er alleen maar voor dat je haar sneller vettig raakt. Je kunt de olie ook als een leave-in conditioner gebruiken (die zijn ook heel goed voor krullend haar!). Je masseert de olie in je haar voordat je gaat slapen en de volgende ochtend was je het er gewoon weer uit. Je haar heeft de essentiële ingrediënten al opgenomen uit de olie en dat zul je ook meteen merken! Doe dit één of twee keer per week voor een goede haarverzorging want kroeshaar is ook heel droog! Natuurlijke producten zijn in het algemeen beter voor kroeshaar.

5.
Kroeshaar droogt heel snel uit en daarom is het belangrijk om je haar te blijven hydrateren. Er zijn veel producten te koop die goede, essentiële oliën bevatten. Probeer er eens een paar uit, dan kom je er vanzelf achter welke haarproducten nou wel of niet geschikt zijn voor jouw haar!

6.
Maar let wel op, koop niet te veel haarproducten! Uiteindelijk gebruik je toch alleen de producten die jij het beste vind voor jouw haar, het is dan toch onnodig om meer te kopen!

7.
Haarroos? Hartstikke vervelend! Hoe kom je er nou het beste van af, zonder anti-roos shampoo te kopen? Kokosolie! Deze olie doet veel wonderen voor kroes/krullend haar een één daarvan is het tegengaan van haarroos!

8.
Stijl je haren niet te vaak! Dit lijkt misschien heel verleidelijk, vooral omdat je misschien liever stijl haar hebt. Maar het stijlen van je haar is beschadigend en droogt het alleen maar meer uit!  Hoe zit dat dan met je haren föhnen? Je kunt je haren het beste op een natuurlijke manier laten drogen maar als je echt niet anders kan, kun je je haren op de laagste stand föhnen. Het droogt dan misschien niet zó snel maar je beschadigt je haar in ieder geval veel minder.

9.
Hou je handen uit je haar! Zo worden je haren alleen maar droger (in tegenstelling tot normaal, stijl haar) en zo worden je haren ook nog eens pluizig!

10.
Veel meisjes met krullend haar (kroeshaar) zijn vaak onzeker over hun uiterlijk. Vooral omdat ze niet echt tevreden zijn met hun haar. En dat is waar het mis gaat..Je haar is nou eenmaal zoals het is en daar moet je trots op zijn! En wees eens eerlijk…, krullen kunnen toch best mooi zijn? Bovendien zijn veel meisjes met stijl haar juist jaloers op jouw krullen! Hoe kom je aan zoveel volume? En wauw, je haren zijn zo soepel! Hoe doe je dat?! En kijk ook eens naar Beyoncé, Rihanna en zelfs Sharon Doorson!

Ik hoop dat je door deze tips iets wijzer bent geworden over hoe je jouw haren moet behandelen en verzorgen. Zelf had ik vroeger heel veel moeite mee om mijn haar ‘in bedwang’ te houden dus ik deed vaak gewoon knotje in. Mijn moeder zei dan altijd, ‘Later, als je wat ouder bent, zul je trots zijn op je krullen!’ En daar had ze gelijk in!

kroeshaar-mooi-houden

Deze blog is geschreven door onze gastblogger.
Vond je dit een leuk en interessant artikel? Neem dan eens een kijkje op haar eigen blog!

Wie ben ik?

Hoi! Ik ben Manisha Singh. Ik ben 16 jaar en ik schrijf graag over een gezonde leefstijl, de nieuwste trends, beauty-tips en reviews (:

https://theconfessionsofadesigirl.wordpress.com

WhatsApp WhatsApp ons