De Dermaroller : Voor een mooie gladde huid!

dermaroller

De Dermaroller : Voor een mooie gladde huid!

Jullie kennen allemaal ongetwijfeld de (micro)needling behandeling wel die je kan laten uitvoeren in de betere schoonheidsinstituten. Wel, deze behandeling kan je nu thuis ook toepassen dankzij de dermaroller!
De dermawat? De dermaroller is een uniek schoonheidsapparaat dat bestaat uit een rolletje met daarop honderden naalden. De naalden zijn van titanium en zijn uiteraard gesteriliseerd voor gebruik.
Om dit allemaal een beetje verantwoord te laten gebeuren wordt er aangeraden een toestel te nemen met naaldjes die niet langer zijn dan 0.5 mm. De langere naalden zijn enkel voor professioneel gebruik.

dermaroller vepakking

dermaroller close

Wat doet de Dermaroller precies?

Door het toestel zachtjes en zonder te veel druk uit te oefenen, over je gelaat te laten glijden, maakt het minieme gaatjes in je huid.

De naalden zetten de huid aan om elastine en collageen aan te maken en op die manier dus rimpels te bestrijden én te voorkomen! Bovendien helpt de dermaroller, door de minuscule gaatjes die het in je huid maakt, voor een optimale opname van serums en crèmes die je achteraf aanbrengt. Naar gelang van tijd en regelmatig gebruik, gaat de huid ook dikker worden wat huidveroudering dan weer vertraagd.

Ik koos voor de dermaroller titanium met 540 naaldjes. Deze naalden zijn verdeeld over 9 bladen van 60 naaldjes. Andere dermarollers hebben maar 192 naalden, daardoor is deze met 540 naaldjes nog effectiever omdat het nog meer ‘gaatjes’ in je huid maakt. Bovendien ligt de gevoeligheid van deze met 540 naaldjes lager dan die met 192 omdat de naalden meer verdeeld zijn.

Ik koos voor een naaldlengte van 0.5mm. Deze lengte is volgens de site ideaal voor thuisgebruik en werkt op fijne lijntjes rond de ogen. Littekens afkomstig van onder andere acne. Het stimuleert de aanmaak van collageen en werkt tegen hyperpigmentatie. Tenslotte zorgt het zoals ik hierboven reeds vermelde voor een betere opname van gezichtsproducten achteraf. Een behandeling met een dermaroller van 0.5mm kan je om de 3 weken herhalen.

Ik bestelde mijn dermaroller samen met een reinigingsproduct met 80% alcohol op www.dermarolling.nl. Het toestel en de reinigingsspray werden, zoals aangegeven, netjes op tijd geleverd. De dermaroller zat in een rond tube dewelke ook nog eens apart in een doosje zat. Rond de cilinder met de naaldjes zit een plastic hulsje zodat de naaldjes niet kunnen worden beschadigd of besmet.

dermarollers

dermaroller naalden

Hoe gebruik ik de Dermaroller?

In het begin raad ik aan het toestel niet te vaak te gebruiken en het gebruik stilaan op te bouwen. Allereerst reinig je je huid zoals anders. Daarna neem ik het toestel en rol ik het van links naar recht en van boven naar onder over mijn gelaat. Volgens de site mag het toestel ook diagonaal over je gelaat gebruikt worden voor optimaal resultaat. Ik ervaar een lichte prikkeling in mijn gezicht en ik voel de naaldjes lichtjes in mijn gelaat prikken. Echt pijn kan ik dat niet noemen, maar je voelt wel dat er iets over je gezicht rolt. Na het gebruik word mijn gelaat een beetje rood en smeer ik zo snel mogelijk mijn serum en na een kwartiertje mijn nachtcrème (of dagverzorging als je het ‘s morgens gebruikt ) Ik heb wel de indruk dat de producten sneller in mijn huid dringen dan anders. Rimpels en hyperpigmentatie heb ik gelukkig nog niet dus daar kan ik ook niet van zeggen of het daar op werkt of niet, beter voorkomen dan genezen want het werkt naar het schijnt  ook preventief tegen rimpeltjes. Ik gebruik het toestel nu enkele weken en ik moet wel zeggen dat mijn littekens wel iets meer zijn vervaagd. Voor de andere voordelen echt te ervaren, denk ik dat je het toestel echt al maanden moet gebeuren.

Waar je op moet letten bij het gebruik van een dermaroller!

  • Oefen niet te veel druk uit op het toestel, zachtjes over je huid rollen volstaat!
  • Gebruik het toestel uitsluitend op een gereinigde huid.
  • Doordat de naaldjes je huid (oppervlakkig) penetreren, is dit toestelletje strikt persoonlijk. Anders kan je infecties en bacteriën overdragen.
  • Ook om hygiënische redenen moet je dit toestel na elk gebruik reinigen met een product met tenminste 80% alcohol.
  • Gebruik geen dermaroller met naaldjes die langer zijn dan aangewezen!

Ik betaalde voor mijn exemplaar slechts 25 euro. Dat valt dus heel goed mee

Over de gastblogger

gastblogger-sophieHoi allemaal,

Ik ben Sofie en ben nu bijna een jaar actief als beautyblogger. Ik ben al van kinds af gepassioneerd door makeup en alles wat met beauty en verzorging te maken heeft. Sinds april 2015 ben ik mijn blog én youtubekanaal gestart. Ik post filmpjes van unboxings, shoplogs enz. Ik schrijf reviews over producten die ik heb geprobeerd en laat hierin weten wat ik er van vond. Hopelijk heb ik jullie hier benieuwd mee gemaakt en nemen jullie een kijkje op mijn blog, youtube kanaal en andere sociale media.

Volg Sofie op INSTAGRAM-HAIREXTENSIONS & facebook-hairextensions
Bezoek haar eigen blog op: www.beautytestersofie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons