Gespleten haarpunten

Wat te doen tegen (en met) gespleten haarpunten?

Je gaat voor lange lokken en hebt er weken over gedaan de haarlengte te bereiken die je wenste. Je bent eindelijk tevreden over de lengte van je haar en wilt een kappersafspraak het liefst zo lang mogelijk vermijden, maar helaas; de eerste dode punten komen al in zicht en verpesten je hele look. Gespleten haarpunten zijn ergernis nummer één en verdwijnen niet vanzelf. Wat doe je met gespleten punten en, misschien nog wel belangrijker, hoe voorkom je dat je haar splijt?

Herstel je gespleten haarpunten met onderstaande serum van Keune!

gespleten haarpunten serum

Mee info over dit serum kan je hier vinden: Keune split ends serum

De oorzaken

Natuurlijk zijn de punten van je haar de oudste delen en hebben zij het meest te verduren gehad. Echter, gespleten haarpunten hebben een andere, meestal lichtere kleur, dan je eigen haarkleur en zien er dor en droog uit. De oorzaak ligt in een slechte of verkeerde verzorging van het haar. Zowel de voedingsstoffen die het haar via je lichaam binnenkrijgt als de middelen waarmee het haar van buiten verzorgt zijn van groot belang voor een gezonde haardos. Er bestaat geen twijfel over het feit dat stylingmethoden als föhnen en stijlen funest zijn voor je haar en gespleten punten in de hand werken. Ook het kleuren of permanenten van je haar zorgt ervoor dat de punten sneller zullen splijten.

Wat te doen

Het oplappen van gespleten punten blijft helaas een moeilijk verhaal. Op fora gaan verschillende verhalen de ronde waarmee je de gespleten haarpunten zogenaamd weer nieuw leven in zou kunnen blazen. Dat methoden als het samen schroeien van de uiteinden van je haar met een vlammetje echt geen goed idee zijn, heb je hopelijk wel begrepen. Dit zorgt alleen maar voor een grotere beschadiging van de haarpunten. Een methode die je wel zou kunnen proberen, is het gebruik van siliconenproducten om de gespleten punten tijdelijk te camoufleren. Dit zorgt ervoor dat je haar er weer mooi en gezond uit ziet. Echter is het effect zeer tijdelijk en niet verzorgend voor het haar.

gespleten punten knippen

Voorkomen is beter dan genezen

Wat is dan de oplossing? Helaas is er maar één oplossing voor gespleten haarpunten: knip ze af. Bijpunten is een term die je niet onbekend in de oren zal klinken en iets dat je door je kapper regelmatig zal moeten laten doen om gespleten haarpunten in het vervolg te voorkomen. Bijpunten zorgt ervoor dat je haar gezond blijft en dat de punten geen mogelijkheid hebben om verder te splijten. Ook al wordt er van je langgespaarde lengte weer een pijnlijk stukje verwijderd, op de lange termijn zal je hier alleen maar plezier van ervaren.

Het bijpunten van een kapsel op één enkele lengte is eenvoudig. Je zou in dit geval je haar zelfs zelf kunnen knippen. Mocht je zelf aan de slag gaan, zorg dan wel altijd voor een professionele kappersschaar. Het bijpunten van een laagjeskapsel, waarbij de gespleten punten vaak hoger beginnen, is lastiger. Hiervoor is het aan te raden altijd naar een kapper te gaan. Veel kappers verwijderen bij een knipbeurt van een kapsel met laagjes niet alle dode punten. Hiermee wordt je lengte behouden en je haar toch gezond gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons