Gezond haar!

Houd je haar gezond

Gezond is misschien wel het meest uitgesproken woord van het afgelopen jaar. Er is een duidelijke trend merkbaar in het gezond houden van lijf en leden. Laat je haar nou precies één van de meest zichtbare uiterlijke kenmerken zijn! Het is niet alleen belangrijk dat je haar van binnenuit gezond en goed gevoed is, je wilt het liefst ook dat je haardos gezondheid uitstraalt.

We hoeven je niet uit te leggen hoe gezond haar eruit ziet. Het glanst, is sterk en voelt zacht aan. Wat is er lekkerder dan in één handbeweging gemakkelijk met je vingers door je haar te glijden? Gezond haar geeft je net dat beetje extra zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat jij je goed voelt. Wij geven je tips voor een mooi, glanzend, sterk en vol kapsel.

Een goede verzorging is de basis voor gezond haar

Laten we beginnen bij de basis van een goede verzorging. Om je haar schoon te houden, gebruik je een shampoo. Dit is een product dat ervoor gemaakt is vuil te verwijderen. Een shampoo verzorgt niet! Daarom is het belangrijk om je haar na het wassen te behandelen met een goede conditioner. De naam zegt het al: dit product houdt de conditie van je haar op peil. Zo geef je je haar de extra verzorging die het nodig heeft.

gezond-haar

Bescherming tegen de zon

We houden allemaal van zon. Toch doet de zon ons lichaam meer kwaad dan we in eerste instantie denken. De warme zonnestralen zijn niet alleen in hoge mate schadelijk voor onze huid, ze doen ons haar ook zeker geen goed. We begrijpen dat je niet altijd een hoed of pet draagt. Vooral in de zomer is het daarom aan te raden om je haar te beschermen met producten die een UV-filter bevatten. Onderschat het schadelijke effect dat de zon op je haar heeft zeker niet.

Een goede manier van stileren

Bovenstaande tips omvatten factoren waar we zelf weinig tot geen invloed op hebben. Een factor die je zelf in de hand hebt, is de styling van je kapsel. Het zal geen nieuws zijn dat stylingmethoden waar een föhn of tang aan te pas komt, ontzettend veel schade toebrengen aan je haar. Belangrijk is om het haar van tevoren altijd te behandelen met een product dat beschermt tegen de hitte waaraan je het bloot gaat stellen.

Bovendien kun je op veel apparaten de temperatuur handmatig instellen. Het beste is een zo laag mogelijke temperatuur aan te houden. Ook raden we je aan de föhn of stijltang altijd in beweging te houden als deze in aanraking is met je haar. Je zult merken dat deze kleine aanpassingen op de langere termijn voor een zichtbaar betere gezondheid van je haar zorgen.

Stop chemische behandelingen

Als je eenmaal bent begonnen met de behandeling van je haar met chemische producten, is het lastig terug te keren naar je eigen, natuurlijke haardos. Toch zal je na het stoppen met het verven, permanenten en highlighten van je haar, na een tijdje inzien dat je natuurlijke kapsel echt gezonder oogt. Bijkomend voordeel is dat de dure kosten van deze chemische behandelingen en het bijwerken ervan verdwijnen.

WhatsApp WhatsApp ons