How to: Verven van human hair extensions.

haar-laten-drogen

How to: Verven van human hair extensions.

Let op: het verven van human hair is op eigen risico en de garantie zal te alle tijden komen te vervallen.

Je kocht een tijd geleden human hair extensions, maar je besloot later om je eigen haarkleur te veranderen. Nu passen natuurlijk je extensions niet meer bij je eigen haarkleur; balen…

Als je je eigen haarkleur donkerder hebt gemaakt dan je extensions, dan heb je geluk, want het donkerder verven van je extensions is niet zo’n zwaar proces.

Koop dezelfde haarkleur als jouw eigen haar en ga makkelijk zelf aan de slag. Met een goede verzorging nadien, voelen de extensions zacht en verzorgd aan.

haar-op-de-folie

 Wat heb je nodig?

 • Je human hair extensions
 • Haarverf
 • Borstel (tangle teezer)
 • Aluminiumfolie

Hoe ga je te werk?

 • Leg stroken aluminiumfolie open op een plat vlak (zoals de vloer of een tafel)
 • Borstel je extensions en leg ze mooi open op de folie
 • Maak de haarkleuring klaar en breng het per strook aan (met handschoenen of een borsteltje, wat jij het fijnst vindt) tot net onder de clips.
 • Als alle stroken zijn ingesmeerd, vouw je de folie dicht of leg je er andere folie overheen, zodat de extensions afgesloten zitten. Zo trekt de kleur beter in.
 • Laat de kleuring 40 minuten tot 1 uur inwerken.
 • Vervolgens spoel je de verf goed uit de extensions en was je ze met een milde shampoo. Breng daarna een conditioner aan.
 • Je kunt de extensions het beste laten drogen aan de lucht, dus geen föhn gebruiken. Zo blijven ze het mooist. Hang ze bijvoorbeeld aan een wasrekje.
 • Borstel ze nadien nog eens zachtjes door en doe er een lekkere serum in. Dan zijn je extensions helemaal klaar!

haar-laten-drogen

Op deze manier heb ik zelf mijn clip in human hair extensions van Glamour Your Hair geverfd en het resultaat was echt super. Door de conditioner nadien aan te brengen, voelden mijn extensions super zacht aan en ze hebben een mooie glans. Ik gebruikte Syoss Mixing Colors 1-18, hetzelfde van mijn eigen haarkleur zoals je op de foto hieronder kan zien.

Sarah

Als je maar heel af en toe je human hair extensions verft en een goede verzorging achteraf gebruikt, merk je zo goed als niets van dit proces. Ik ben dan ook enorm blij met het resultaat en natuurlijk nog steeds met mijn human hair extensions van Glamour Your Hair.

Blog: www.oohlablush.be
Facebook: www.facebook.com/oohlablush
Instagram: www.facebook.com/oohlablush
Twitter: www.twitter.com/oohlablush

Externe links: www.syoss.be

Een reactie op “How to: Verven van human hair extensions.

 1. Elisa van gijssel zegt:

  Ik had een vraagje! bij weet niet of het op deze site kan. Maar ik heb donker bruin/zwarte haar extansions van echt mensen haar. Maar ik wil ze graag na m’n eigen kleur. Kastanje bruin.. zou je dat zelf kunnen verven? Of moet je hier bij echt na een kapper gaan? Of moet ik daar echt andere extansions voor aanschaffen? Ik vind zwart mij namelijk veelste hard staan.. en vind het totaal niet mooi op bij m’n huid. Lijk enorm wit hier door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons