Je haar weer een boost geven? Probeer deze haarmaskers met bier!

haarmasker-bier

Het is een echt mannendrankje, bitter en…goed voor je haar! Tegenwoordig bedenken mensen de meest rare recepten voor een haarmasker, maar deze wordt denk ik het minst verwacht in een haarmasker. Maar het is echt zo. Bier is een super middel om je haar even goed te verwennen. Je haar gaat er prachtig van glanzen en voelt mega zacht aan! Maar hoe komt dat en wat kan je er allemaal mee?

Het is algemeen bekend dat er heel wat producten te koop zijn die genezing van het haar beloven maar die verliezen na een tijd vaak hun effect. Je haar wordt er als het ware immuun voor en het masker geeft niet meer het effect aan je haar als in het begin. Het gevolg is dat je haar alsnog, ondanks de haarmaskers, droog en breekbaar wordt en het kan zijn volume verliezen. Herken je jezelf hierin?
Deze alternatieve behandeling met bier kan je haar echt een boost geven! En een simpeler haarmasker ga je niet vinden..

Hoe werkt het?

  • Giet het bier in een bakje of flesje.
  • Het is belangrijk dat er geen koolzuur meer in zit. Daarom is het handig om het bier al een paar uur voordat je het gaat gebruiken over te gieten in een bakje of flesje.
  • Was je haar eerst zodat je haar schoon is en het bier zijn werk kan doen.
  • Giet het beetje bij beetje over je haar heen. Begin bij de hoofdhuid en eindig bij de puntjes. Laat het even intrekken en spoel het daarna goed uit!

Je kan je haar wel met een conditioner wassen na de behandeling. Dit is aanbevolen, zodat je haar zacht en glanzend zal zijn en je de geur van het bier eruit kan wassen.

Naast dit haarmasker zijn er ook nog een aantal mengsels waarmee je hetzelfde effect kan krijgen.

  • Bier mengen met je eigen shampoo. Zo krijg je als het ware een bier-shampoo waardoor je haar makkelijk in model te krijgen is en het meer glanst.
  • Ook is het een bekend recept om citroensap met bier te mengen. Dit maakt je haar wederom zacht en fris. Meng een half kopje citroensap met ongeveer net zoveel bier in een glas. Breng dit mengsel aan op je haar nadat je het hebt gewassen met shampoo. Laat dit een paar minuten intrekken en was het daarna goed uit. Voor het beste effect was je het hierna nog met een goede, voedende conditioner.
  • Voor mensen met kroezig en onhandelbaar haar hebben we ook een goed mengsel. Meng 1 L bier met een half kopje appelazijn. Breng dit aan op het haar en laat en minstens 5 minuten zitten. Blijf het gedurende die 5 minuten masseren, maar gebruik geen shampoo.
  • Let op: zorg bij bovenstaande recepten dat al het koolzuur uit het bier is. Zo bereik je het beste effect.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons