Messy Bun.. Hoe maak je die?

messy-bun

Iedereen kent ‘m wel.. De messy knot! Vroeger was het imago van een knot vaak een beetje tuttig maar daar is nu verandering in gekomen! Een ‘Messy Bun’, oftewel een warrige knot, is juist heel hip en alles behalve tuttig! Maar hoe maak je die messy bun?

Eerst even een disclaimer. Deze knot is alleen geschikt voor lang of halflang haar. Met je korte coupe kan je dit dus helaas niet doen! Maar heb je wel lang haar, lees dan snel verder hoe je die gezellige, casual knot kan maken!
Je kan ook met deze haarstijl eindeloos variëren. Zo kan je de knot bovenop je hoofd maken voor een wat meer sportieve look maar je kan deze bun ook heel goed laag maken zodat je een hele mooie classy haarstijl creëert. Die kan je overigens prima naar een chique feest dragen en is ook erg populair onder bekende mensen.

Laten we beginnen met de sportieve look:

Het is belangrijk dat je weet dat deze wat hoger op het hoofd zit! Dit is het grootste verschil met de classy bun, die bijna in de nek zit.
Je begint natuurlijk met je haar kammen. Breng voor wat extra structuur een beetje verstevigende mousse aan en laat dit nog even inwerken voordat je aan de slag gaat. Mocht je nou hele dunne lokken hebben, toupeer het dan een beetje voor extra volume!
Vervolgens maak je een halve knot op de plek waar je de knot wil hebben. Trek hier een paar plukjes uit om het wat warriger te maken. Draai het loshangende haar om je halve bun heen en zet dit vast met speldjes. Je kan er nog wat plukjes uithalen als je het nog wat te netjes vind maar je kan het natuurlijk ook gewoon zo laten.
Je kan je knot zo messy maken als je zelf wilt! Wat ik al zei, je kan eindeloos variëren! Als laatste kan je voor wat stevigheid nog wat haarlak op je knot sprayen.

sportieve-messy-buns

Dan nu de bekendste maar ook een wat lastiger kapsel; de lage classy bun.

Dit is de knot die vaak wordt gedragen naar chique feesten en er ontzettend casual uitziet. Deze knot is ook goed bekend onder bekende artiesten in het binnen en buitenland! Helemaal in dus!
Maar hoe maak je deze look? Zo moeilijk ziet het er toch niet uit? Toch kan je je hier goed in vergissen.

Zet als eerste de bovenste laag van je haar vast met een klem of iets dergelijks. Doe dit bovenop je hoofd zodat je haar niet in de weg zit aan de onderkant, want hier wil je je knot gaan maken.

Verdeel een klein beetje mousse aan de onderkant van je haar zodat het wat steviger wordt. Je kan hiervoor ook een beach spray gebruiken om het haar wat stugger te maken Je kan ervoor kiezen om het haar te touperen maar dit is vooral als je erg dun haar hebt.
Maak van de haren die je hebt getoupeerd een knotje een beetje schuin van je hoofd. Niet teveel want dan zit je knot straks scheef!

Vervolgens haal je het haar wat je hebt vastgezet los en verdeel je dit in 2 delen. Draai het linkerdeel van de lok rechts om het knotje heen en zet dit goed vast met een schuifspeldje. Doe hetzelfde met het andere deel alleen plaats deze links om het knotje heen en zet deze aan de onderkant losjes vast met schuifspeldjes. Voor wat extra stevigheid breng je ook nog wat andere schuifspeldjes aan rondom je knot. Ook hier kan je tientallen variaties op bedenken. Persoonlijk vind ik het heel leuk als er wat losse plukjes hangen langs het gezicht. Dit maakt het wat speelser, maar dat is helemaal aan jou.

classy-bun

Dit bericht is gepost in Hair. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons