Hoe kies jij jouw ideale haarkleur?

Hoe-kies-jij-jouw-ideale-haarkleur

We willen allemaal wel eens wat anders met ons haar en soms besluiten we dan ook wel eens om ons haar in een compleet andere kleur te verven. Maar waar moet je nou op letten bij het kiezen van een nieuwe haarkleur?

ideale-haarkleur-bleek-gezicht

Huidskleur
Lichte/ blanke huid : Bij een lichte huidskleur is de natuurlijke haarkleur meestal blond, bruin of rood. Het is dan ook aan te raden om bij de lichte huid niet extreem donkere kleuren te gebruiken. Zwart kan bijvoorbeeld ineens een harde uitstraling geven, ook kan het ervoor zorgen dat de huid er bleekjes uit gaat zien

ideale-haarkleur-licht-getinte-huid

Getinte huid : Een getinte huid kan meestal best veel hebben, van licht blond tot zwart. Hierbij is het dan vooral belangrijk om naar de gezichtskenmerken te kijken. Heb jij van jezelf een zachte uitstraling, dan zou jij voor een donkere kleur kunnen gaan en andersom ook.

ideale-haarkleur-voor-donkere-huid

Donkere huid : Bij de donkere huid staat een donkere haarkleur ook het best, dit zorgt voor een sprekende uitstraling.

koele of warme ondertoon
De basisprincipe voor een nieuwe haarkleur is om te kiezen tussen warme en koele kleuren. Bij het kiezen van een mooie haarkleur is het van belang dat je weet of de natuurlijke kleur van jouw huid, ogen en haar een warme of een koele toon heeft. Als jij vooral koele tinten hebt past een koele haarkleur het best bij je en heb jij vooral warme tinten, dan past juist een warme tint het best bij je.

Huidskleur
De huidskleur speelt een belangrijke rol bij hoe een haarkleur er uiteindelijk uit komt te zien. Iemand met een donkere huidskleur en iemand met een lichte huidskleur kunnen dezelfde ondertoon hebben. Tinten met een koele toon zijn
blauw, roze, paars en rood. Tinten met een warme toon zijn geel, goud, en oranje.

Oogkleur
Jouw oogkleur is ook belangrijk bij het kiezen van een passende haarkleur. Koele tinten zijn blauw en grijs. Warme tinten zijn bruin en groen.

Natuurlijke haarkleur
Als je naar de natuurlijke haarkleur kijkt kun je al snel bepalen wat er dus bij je past. Koele haarkleuren hebben blauw, beige en as tinten. Warme haarkleuren hebben gouden en oranje tinten.

Hieronder zie je welke kleuren je zou kunnen nemen als je een koele of warme ondertoon hebt:

Koele haarkleuren Warme haarkleuren
Asblond Goudblond
Asbruin Goudbruin
Koelbruin Koper
Bruin Roodbruin
Bordeaux Kastanjebruin
Aubergine Chocoladebruin
Blauwzwart Zwart

Neutraal
Het kan natuurlijk ook dat jij koele en warme ondertonen hebt, je hebt bijvoorbeeld groene ogen en asblond haar. Dan kan je het best kijken naar welke tinten het meest opvallen, wordt jij bijvoorbeeld snel rood in je gezicht dan is het handig om een koele haarkleur te kiezen. Dit doe je zodat het een het ander compenseert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons