Het schoonhouden van je haartools is ontzettend belangrijk

schoonhouden-van-je-haar-tools

Haartjes in je borstel, kam, op je stijltang of een vieze föhn. Dit kunnen allemaal gevolgen hebben. Je hebt het vast wel gemerkt. De eerste paar keer werden je haren mooi stijl, goed opgedroogd en mooier in model gebracht. Naarmate de hoeveelheid je de tools gebruikt en niet schoon houdt hoe slechter de tools werken. Vieze haartools zorgen er niet alleen voor dat je er het minste uit haalt het zorgt er ook eens voor dat het de gezondheid van je haar achteruit gaat. Dit willen we natuurlijk niet!

Je stijlt, föhnt en borstelt je haar namelijk elke dag. En elke dag opnieuw komen er dezelfde slechte bacteriën je haar binnen.

Kam en borstel

Probeer elke dag nadat je gebruik hebt gemaakt van de borstels en/of kammen het haar weg te halen. Dit kan je door middel van een puntkam doen. Mocht het overgebleven haarproducten hebben dan kan je het altijd wassen met/zonder shampoo. 

Diffuser

Voor alle meiden met krullen en een diffuser. Je diffuser kan namelijk ook veel bacteriën hebben. De krullen komen namelijk tegen de diffuser aan en dat zorgt ervoor dat het product daarop opdroogt. Omdat er lucht langs de diffuser gaat droogt dat natuurlijk snel op.  Je kunt de diffuser onder warm water houden en vervolgens met een doekje langsgaan. Voor een mooie resultaat de volgende keer.

schoonhouden-van-je-steiltang

Hittetools

Je haar stijlen doe je naar mijn idee altijd met een heatprotector. Dit zorgt ervoor dat je geen beschadigingen aan je haren maakt en het zorgt voor een mooiere resultaat. Zodra je je haar gestijld of gekruld hebt kan je de stijltang en/of krultang het best even laten afkoelen. Vervolgens kan je het overgebleven product verwijderen met een keukenpapiertje.

Het schoonhouden van je haartools zorgt ervoor dat ze een stuk langer meegaan en je er dus langer plezier aan overhoud. Niet alleen beter voor de tools maar ook zeker voor je natuurlijke haar. Dit geldt precies hetzelfde voor de hairextensions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons