Nails make the statement

Nails make the statement

Iets waar ik echt van baal is dat ik niet de nagelgroei van mijn moeder geërfd heb. Zij heeft namelijk nagelbedden die ervoor zorgen dat de nagel in een natuurlijk mooie vorm groeien terwijl mijn  nagels alle kanten op groeien. Hierdoor zit ik dus vast aan de nepnagels en heb door de jaren heen dan ook verschillende vormen uitgeprobeerd.

Varianten

Plaknagels

De meest bekende vorm van nepnagels zijn de plaknagels waar je elke dag een lijmpot mee moet hebben. Voor een avond weg zijn ze perfect. Ongeveer een week lang moet ook nog kunnen, daarna mag je ze meerdere keren op een dag opnieuw op plakken. Daarnaast heb je natuurlijk ook dat je bij elk klein stootje bang bent dat ze eraf vallen.

Gelnagels

Een iets snellere en ook makkelijke manier vind ik zelf de gelnagels. Vooral omdat in veel winkels de benodigde gel te koop was. Denk aan essence die op een gegeven moment zijn eigen lijn hierin had. Waarschijnlijk kwam dit doordat gel een snelle oplossing is voor de plaknagels. Wat ik zelf vaak deed was nepnagels op plakken, iets van mijn nagelriem af houden en er een gel laag overheen doen. Een snelle oplossing om niet met tips te hoeven werken.

Acrylnagels

Dan zijn er ook nog de acrylnagels. Een methode waarbij je nagels vaak voor lange tijd mooi blijven. Acryl is een poedervorm die je samen gebruikt met een liquid om het tot een substantie te krijgen. Met een speciale kwast breng je dit aan waar je het op een opbouwende manier aanbrengt vanaf je nagelriem. Iets nieuws wat men vaak doet is een laag gel aanbrengen op de acryl. Dit zorgt voor een extra hechting.

Persoonlijk ben ik zelf altijd het meest tevreden over acrylnagels. Maar dat is voor ieder natuurlijk een eigen beleving 🙂

mooie nagels

Hebben jullie zelf ervaring met nepnagels en welke techniek vind jij het beste?

Over de gastblogger

blogger-ernestina

Hoi ik ben Ernestina, 19 jaar en eerstejaarsstudent Journalistiek. Naast mijn opleiding hou ik een blog bij. Hierop blog ik over beauty, fashion en mijn opleiding. Grotendeels deel ik hier mijn ervaringen als een halfbloed met make-up en haar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons