Fris je grauwe haarkleur op met…. Ketchup!

JA het staat er echt, wassen met Ketchup..

Het kan zijn dat je haar door vaak wassen of een bezoek aan het zwembad een grauwe/groene gloed krijgt. Dit kan zowel blondines als brunettes overkomen! Het kan daardoor zijn dat je mooie hairextensions niet meer matchen met je eigen haarkleur. Nu kun je op internet honderden oplossingen vinden voor het oplossen van dit probleem. Zoals het wassen met asprines of met zilvershampoo aan de slag,

Let op!

Op internet zie je over het algemeen dat de zilvershampoo wordt aangeraden voor het verminderen van de groene gloed na het zwemmen of een verkeerde kleuring. Sla deze tip alsjeblieft over. Zilvershampoo is vooral voor een gele gloed onttrekken aan heel licht blond haar en zorgt voor minder pigment in het haar, terwijl jouw groene lokken juist meer (rood) pigment nodig heeft. Laat voor dit probleem de zilvershampoo staan dus! Lees hier waar je zilvershampoo WEL voor kunt gebruiken!

ketchup hairextensions

Go Ketchup!

Hier willen wij het vooral hebben over de methode met ketchup! Wij hebben de andere manieren getest maar we zijn fan van ketchup! Ook omdat dit de goedkoopste oplossing is. 😉

Hoe het precies werkt zullen we hier stap voor stap uitleggen.

Belangrijk is om eerst te bepalen hoe groen je haar is. Is het een lichte groene gloed, dan kun je de fles ketchup meenemen onder de douche en voor je je haar met shampoo gaat wassen even op nat haar inbrengen, minuut of 2 laten inwerken en uitspoelen en daarna je haar normaal wassen.

ketchup hairextensions (2)

grauw haar

Zie je, dit meisje kijkt ook zoooo ongelukkig met haar groene gloedje!

Iets groener dan groen?

Hoe het dan precies werkt zullen we hier stap voor stap uitleggen.

Benodigdheden:
– borstel/kam
– 2 elastiekjes
– ketchup (liefst het goedkoopste merk dat er is)
– handdoek
– zilverfolie

Stap 1: Kammen en verdelen

Bekijk voor je gaat smeren even tot waar de groene gloed in je haar zit. Zit het alleen in je onderste puntjes of zie je over je hele haar een groene gloed? Beslis daarmee zelf of je dus ook je hoofdhuid mee behandeld. In het geval dat alleen je punten/lengte groen is, dan is het handig om je haar in tweeën te verdelen en op die manier de juiste hoeveelheid haar te behandelen.

Stap 2: Smeer de ketchup in je haar

Ketchup op droog haar aanbrengen heeft een betere werking dan dat je het op nat haar gebruikt. Het trekt dan een stuk beter in. Gebruik eventueel handschoenen Je kunt eventueel handschoenen gebruiken, maar met je handen werkt net zo goed. Pak een flinke hoeveelheid ketchup op je handen en verdeel dit goed over je haar. Sla geen stukje over. Het glijdt makkelijk uit je haar dus een tip is om het in de badkamer te doen met een handdoek over je schouders. 🙂

Stap 3: Pak je haar eventueel met aluminiumfolie in.

Als je de lokken inpakt met folie kan het zijn dat het beter intrekt omdat er geen lucht bij komt. En het werkt ook tegen de ketchup lucht om je heen en het eventuele lekken 😉 Laat het een half uur tot een uur intrekken.

Stap 4: Uitwassen

Spoel de ketchup zorgvuldig uit je haar. Aan te raden is om je haar ook te wassen erna, dit omdat je anders hongerige blikken krijgt op straat omdat je naar ketchup ruikt.

Stap 5: Resultaat

Het werkt! Je zult zien dat de groene gloed minder of helemaal weg is. De warme tinten in je haar hebben de kans gekregen zich weer te laten zien! Nog niet helemaal tevreden? Was je haar dan na een dag of 2 onder de douche met ketchup. 🙂 Grote kans dat je hair extensions nu weer PERFECT met je eigen kleur blenden.

grauw haar ketchup

6 reacties op “Fris je grauwe haarkleur op met…. Ketchup!

 1. AviaSunanda zegt:

  HOiii
  Ik heb ook dringend hulp nodig.
  Mijn haar was sSUper cool wit geverfd.
  Nadat ik GrannyyyYyyy grijs eroverheen heb gedaan.(semi permanente haarverf van Artistic Fox)gekocht bij Attitude is mijn haar groen blauw geworden.
  Niet echt tof!
  Nu zit ik met ketchup op mijn hoofd en zilverfolie ?
  Maar ik betwijfel dat mijn haar weer mooi zilver wit word?
  Iemand nog tips?

  • Glamour Your Hair zegt:

   Hoi,

   Oei dat klinkt niet goed. Ik denk dat jij een te donkere kleur grijs hebt gebruikt, Als jij een zeer lichte kleur wilt verven naar een donkere kleur dan komen er koele kleurpigmenten vrij waardoor het haar groen kan uitslaan. Ik raad aan om een bezoekje te brengen aan de kapper en niet al teveel zelf te proberen!

 2. Naomi zegt:

  Hooi even een vraagje werkt het met ketchup ook als je turquoise in je haar heb ik heb het met colorista washout turquoise geverfd had er al een colour remover er over heen gedaan want ik wou graag blond haar en naar die colour remover zat het turquoise er nog steeds in toen heb ik de blonde verf er in gedaan en het blonde pakte super goed alleen het turquoise is er nog steeds niet uit het is nu heel licht en groen blauwig kan ik het met ketchup weg krijgen ? Zonder dat ik mijn blonde haren beschadig?

  Groetjes Naomi Bernaards

  • Jeanine zegt:

   Ik heb een hele lichtblonde v part en wilde er low lights in zetten, lichtgroen geworden dus, wat kan ik nu het beste doen, ketchup, een product ervoor kopen of er overheen verven met blond?

 3. Sissygloss zegt:

  Hi, ik heb een vraagje. Na me haren verven van blond naar zwart heb ik groene glans of zowel licht grijs bijna. Kan ik hier voor ook ketchup gebruiken ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons